Taustakuvia puhelimelle ja koneelle

5 Parasta taustakuvasivustoa (tietokone & puhelin)

Kauniiden taustakuvien löytäminen on yllättävän hankalaa, sillä moni sivusto kuratoi valintojaan liikaa tai keskittyy mainosten näyttämiseen käyttäjille.

Tietokoneen taustakuvien tulisi kuitenkin olla kauniita ja korkealaatuisia sillä ne pompahtavat eteesi aina ensimmäisenä ja ne ovat viimeinen asia jotka näet ennen koneen sulkemista.

Keräsimme parhaat ilmaiset taustakuvia tarjoavat sivustot yhteen listaan, joista löydät uskomattomia taustakuvia niin ultra-wide näytöille, monelle vierekkäiselle näytölle kuin puhelimeenkin.

Muista ensin tarkistaa ohjeemme taustakuvien hallintaan Windowsilla jotta saat käyttöösi automaattisesti vaihtelevat taustakuvat, hyödyntääksesi tulevaa taustakuvakokoelmaasi.

Large Separator Cloud

Wallhaven — Paras valikoima ja haku

Wallhaven on ylivoimaisesti paras ilmainen taustakuvasivusto sisältäen yli miljoona korkealaatuista taustakuvaa ja on ollut toiminnassa jo vuosikymmenten ajan. Sivusto tunnettiin ennen nimellä WallBase, mutta nimi vaihdettiin kun sivua uudistettiin muutama vuosi takaperin.

Sivusto erottuu muista mainioilla haku- ja suodatustoiminnoillaan, joilla voi asettaa hakusanojen lisäksi minimiresoluution, aihepiirin ja jopa väriskaalan jotta saat sopivan taustakuvan mille tahansa vuodenajalle ja laitteelle.

Wallhaven Taustakuvien haku

Tämä on myös ainoa sivusto jolta löytyy kattava valikoima korkealaatuisia anime- ja aikuisviihde taustakuvia, jotka kaikki ovat muiden käyttäjien lataamia ja arvostelemia. Huomaa että K-18 taustakuvat vaativat ilmaisen käyttäjätunnuksen luomisen ja suodatusvalikosta täytyy valita NSFW-asetus, joten niitä ei pompi vahingossa silmille.

Wallhavenissa on myös kätevä ominaisuus jolla voit ladata ison resoluution kuvista haluamasi kokoisen version tilan säästämiseksi.

Wallhaven Taustakuvan Crop Työkalu

Voit käyttää kyseistä työkalua avaamalla jonkun taustakuvan ja klikkaamalla vasemman reunan Tools -valikosta ’Crop & Scale Download’.

Large Separator Cloud

WallpaperFusion — Tyyliä monelle näytölle

WallpaperFusion on tunnetun BinaryFortressin ylläpitämä taustakuvasivusto jonka tarkoituksena on tarjota korkealaatuisia taustakuvia jopa neljän näytön käyttäjille ja Ultrawide näytöille.

Jos et ole vielä kokeillut DisplayFusionia taustakuvien vaihteluun ja helppoon ikkunanhallintaan, suosittelemme kokeilemaan sitä.

Voit kätevästi valita suodattimia oikeasta reunasta, nähdäksesi suosituimmat kuvat tai sopivan kokoiset resoluutiot juuri omaan näyttökokonaisuuteesi.

Wallpaper fusion 4k taustakuvia

WallpaperFusion sisältää vain laadukkaita kuvia sillä sopimattomia kuvia poistetaan aktiivisesti, eikä näin sivustolta löydy yhtä uniikkeja kuvia verrattuna Wallhaveniin tai Imguriin.

Tämä voi tosin olla positiivinen asia monen käyttäjän mielestä, jotka ovat etsimässä kuratoitua listaa varmasti laadukkaista taustakuvista.

WallpaperFusionista on saatavilla myös mobiilisovellus Androidille josta voit kätevästi ladata puhelimelle sopivia taustakuvia.

Large Separator Cloud

Wallpapers.com — Hienoja kuvia, huono haku

Wallpapers.com on sivusto joka tulee aina vastaan googlessa sillä se on onnistunut nappaamaan itselleen miljoonien arvoisen domain osoitteen.

Sivusto itsessään ei ensisilmäyksellä vaikuta kummoiselta, mutta se sisältää todella kattavan valikoiman erilaisia taustoja jotka on järjestelty siististi kategorioihin.

Helpoiten löydät laadukkaimmat taustakuvat klikkaamalla yläreunan Top-kategoriaa ja valitsemalla sen takaa sopivan kategorian.

Wallpapers.com Taustakuvat

Kuvilla vaikuttaa olevan täysi satunnaiset tagit, sillä luontokuvilla saattaa olla vaikkapa videopeleihin liittyviä hakutermejä, jonka takia hakutoiminnolla tulee monesti vastaan täysin satunnaisia kuvia.

Sivustolla ei voi myöskään suodattaa resoluutioiden tai kokojen mukaan, joten täytyy vain tyytyä yläpalkissa näkyviin kategorioihin.

Bonuksena Mobile-kategoriasta löytyy kattava valikoima puhelimeen sopivia taustakuvia, joita on muilta sivuilta yleensä varsin hankala löytää (paitsi Imgurista löytyy paljon).

Large Separator Cloud

Imgur — Loputtomasti kuvia, olematon suodatus

Vaikka Imgur onkin yksi suosituimmista ja parhaista ilmaisista kuvanjakopalveluista on sieltä yllättävän hankala löytää kätevää selailutapaa taustakuville, sillä palvelu keskittyy enemmän keskustelua herättävien kuvien nostamiseen näkyville.

Jos kuitenkin haet kuvia ’wallpaper’ tai ’wallpapers’ hakusanoilla, löytyy tuhansia monen kuvan kokoelmia.

Kannattaa myös suodattaa oikeasta reunasta ’Popular’:in sijasta ’Best’ jotta saat näkyville oikeasti parhaiten arvostellut kokoelmat.

Imgur taustakuvia puhelimeen ja tietokoneeseen

Imgur sisältää myös huomattavasti enemmän puhelimen taustakuvia sillä sivustosta on saatavilla myös todella suosittu mobiilisovellus.

Eri resoluutioita ei tästäkään palvelusta voi taustakuvia suodattaa, mutta hakutoiminto toimii moitteetta ja kuvia tästä palvelusta löytyy varmasti moninkertaisesti enemmän kuin mistään muista listan sivustoista.

Large Separator Cloud

Reddit — Laidasta laitaan

Vaikka Reddit ei olekaan taustakuvapalvelu, sisältää se paljon alifoorumeita pelkästään tyylikkäiden taustakuvien lataamiseen.

Ongelmana on että tietystä kategoriasta on hankala etsiä tiettyjä taustakuvia, mutta positiivisena puolena kaikki kuvat ovat muiden käyttäjien arvostelemia ja pystyt näyttämään suosituimmat kuvat helposti järjestyksessä.

Erilaisia kategorioita eli subreddittejä on monia, joten valinnanvanvaraa löytyy, mutta niitä täytyy osata etsiä.

Reddit Taustakuvia Tietokoneelle ja Puhelimelle

Jos etsit vain muutamaa hienoa kuvaa etkä aio vaihdella niitä jatkuvasti, voit löytää juuri itsellesi sopivat kuvat Redditistä, mutta laajempien kokoelmien luominen on huomattavasti hitaampaa verrattuna muihin listan sivustoihin.

Tässä on muutama suosikkimme joista voit selailla taustakuvia:

r/wallpaper

r/wallpapers

r/MobileWallpaper

r/Wallpaperland

Yläreunan hakupalkkiin voit kirjoittaa haluamiasi hakusanoja joilla löydät eri aihepiireistä korkearesoluutioisia kuvia, vaikka niissä ei olisikaan ’taustakuva’ tai ’wallpaper’ termiä.

Scroll to Top