Ilmainen Kuvanjakopalvelu Feature

Parhaat ilmaiset kuvanjakopalvelut (2024)

Kuvanjakopalveluita löytyy verkosta pilvin pimein, mutta palvelut kuten Facebook tai Instagram sopivat vain tiettyjen kuvien jakamiseen ja vaativat katselijoilta käyttäjätunnuksen.

Paras ilmainen kuvanjakopalvelu on ylivoimaisesti Imgur, sillä se ei vaadi käyttäjätunnusta kuvien lataamiseen tai katselemiseen, mutta halutessasi voit luoda käyttäjän ja tallentaa kaikki kuvasi erinäisiin kuva-albumeihin täysin ilmaiseksi.

Muitakin varsin päteviä vaihtoehtoja kuitenkin löytyy, joten voit valita suosikkisi alta riippuen mitä vaadit kuvanjakopalvelultasi. Voit myös löytää tuhansia ilmaisia kuvia käytettäväksi omiin projekteihisi ilmaisista kuvapankeista.

Large Separator Cloud

Imgur Logo Imgur

Imgur on yksi suurimmista ilmaisista kuvanjakopalveluista, sillä se tarjoaa loputtoman tallennustilan lisäksi myös loputtoman GIF:ien kirjon ja sivustolla voi selailla muiden jakamia hienoja tai hauskoja kuvia. Sivuston tärkein ominaisuus on kuitenkin vapaus ladata kuvia ilman erillisen käyttäjän luomista.

Voit jakaa minkä tahansa kuvan tai vaikka kuvakaappauksen helposti vetämällä kuvatiedoston selaimesi päälle. Kun kuvasi on ladannut, pääset muokkaamaan mahdollisia tietoja tai jakamaan kuvan klikkaamalla ’Grab Link’ -nappia oikeasta yläkulmasta.

Lataamasi kuvat ovat oletuksena piilotettuja jolloin ne voi nähdä ainoastaan jakamasi linkin kautta. Voit kuitenkin halutessasi tehdä kuvasta julkisen painamalla ’To Community’ -painiketta jolloin muut käyttäjät voivat nähdä ja kommentoida kuvaasi selaillessaan kuvagallerioita.

Voit myös klikata lataamastasi kuvasta oikealla hiirenpainikkeella ja valita ’Kopioi kuvan osoite’, jolloin saat leikepöydällesi suoran linkin kuvaasi.

Jos klikkaat etusivun ’New post’ -nappia, voit myös ladata sivustolle videon jolloin se konvertoidaan GIF-muotoon tai avata meemigeneraattorin luodaksesi tekstitettyjä meemejä helposti ja nopeasti.

Imgur on saatavilla selaimen lisäksi myös kaikille mobiililaitteille, joten voit jakaa tai varmuuskopioida kuvat puhelimeltasi helposti ja nopeasti.

Large Separator Cloud

ImgBox Logo Imgbox

Imgbox on hyvin samankaltainen kuvanjakopalvelu Imguriin verrattuna, mutta harva on ikinä kuullut siitä. Imgbox on hyvin kevyt ja nopea sivusto eikä sekään vaadi erillisen käyttäjän luomista kuvien lataamista varten.

Imgbox eroaa positiivisesti Imgurista siinä, ettei se kompressoi (huononna laatua tilan säästämiseksi) läheskään yhtä paljon kuin Imgur, joka on monelle ratkaiseva ominaisuus. Sivusto ei myöskään sisällä muiden käyttäjien kuvien selailumahdollisuutta ilman että lähetät heille suoraa linkkiä kuvaan tai galleriaan.

Jos luot käyttäjän, voit myös luoda gallerioita ja kirjoittaa kommentteja kuviin jos kuvan luoja on sallinut kommentit (ja olet saanut luojalta linkin kuvaan). Voit ladata kuvia rajattoman määrän eikä niiden säilymisellä ole aikarajoituksia, mutta voit ladata enintään 10 megatavun kokoisia kuvia.

Imgbox ei ole saatavilla mobiilisovelluksena, joten jos tarkoituksenasi on ladata kuvia verkkoon puhelimeltasi, kannattaa pitäytyä Imgurissa tai Google Photos:issa.

Imgbox omistaa myös Sendvid nimisen sivuston johon voit ladata kuvien sijasta videoita.

Large Separator Cloud

Google Photos Logo Google Photos

Google Photos on varmasti listan luotettavin kuvanjakamispalvelu ja sisältää ylivoimaisesti monipuolisimman kirjon erilaisia ominaisuuksia, mutta harmillisesti se tarjoaa vain 15 gigatavua ilmaista tallennustilaa, joka voi olla monelle liian vähäinen määrä, sillä tähän lasketaan mukaan myös Gmail ja Google Drive tallennustila. Lisätilaa saa kohtuullisen halvalla (alkaen 20€ vuodessa 100 gigasta), mutta se lisäisi uuden kuukausimaksun muiden lomaan jota kukaan ei kaipaa.

Palvelu vaatii myös käyttäjän luomisen kuvien lataamista varten, poiketen muista listan vaihtoehdoista.

Google Photosin vahvuus on tietysti sen laaja saatavuus niin verkossa kuin kaikilla mobiililaitteillakin ja voit itse päättää lataatko kuvan alkuperäisellä laadulla vai uhraatko hieman laatua tallennustilan säästämiseksi. Palvelu sisältää myös paljon työkaluja suodattamiseen esimerkiksi sijainnin tai päivämäärän mukaan ja voit myös luoda kuvakollaaseja kätevästi muutamalla klikkauksella.

Työkaluilla voi myös helposti kääntää sivuttaisia kuvia ja jakaa kuvat nopeasti linkin tai sähköpostin avulla haluamillesi henkilöille. Google Photos hyödyntää myös tekoälyä kuvien järjestelyssä, yrittäen sijoitella kuvat haluamallasi tavalla automaattisesti, mikä voi olla joissain tapauksissa huonokin asia.

Nimestä poiketen, voit kuvien lisäksi ladata palveluun myös videoita, mutta kuten mainittu, tallennustila loppuu nopeasti jos palvelua käyttää videoiden säilyttämiseen. Latauksen helpottamiseksi palvelu tarjoaa myös tyylikkään työpöytäsovelluksen tiedostojen hallintaan.

Hauska uniikki ominaisuus on Print store, jossa voit luoda valokuva-albumeita tai julisteita omista kuvistasi ja tilata ne suoraan postilaatikkoosi. Esimerkiksi 20-sivuinen 18cm x 18cm albumi maksaa vain €15, joka on täydellinen ja helppo lahjaidea mihin tahansa tilanteeseen.

Large Separator Cloud

AnonFiles logo AnonFiles

AnonFiles saattaa kuulostaa hieman epäilyttävältä, mutta se on todella yksinkertainen ja tehokas palvelu kuvien ja tiedostojen jakamiseen eikä tarvitse käyttäjätunnusta. Voit ladata jopa 20 gigan kokoisia tiedostoja ja enintään 100 gigatavua päivässä.

Tiedostoilla ei ole aikarajaa ja eikä niitä näe muuta kuin linkin omaavat henkilöt. Jos luot käyttäjätunnuksen, voit säilyttää linkit tiedostoihisi helposti yhdessä paikassa ja selata niitä kätevällä hakutoiminnolla. Ilman käyttäjätunnusta et voi myöskään poistaa lataamiasi tiedostoja.

Muuta käyttöä käyttäjätunnukselle ei ole, eikä turhia tietoja kuten sähköpostiosoitetta edes voi antaa, joka tekee tästä erinomaisen palvelun jos välität yksityisyydensuojasta.

Jos yhdistät tähän myös hyvän VPN-ohjelmiston, voit pysyä lähes täysin anonyyminä, sillä sivustolla ei voi selailla muiden kuvia tai tiedostoja eikä sivusto tallenna lokitiedostoja latauksista.

AnonFiles tarjoaa myös API:n jolla kehittäjät voivat jakaa kuviaan projekteissaan eikä siirtonopeuksissa ole turhia rajoituksia kuten monessa muussa tiedostojenjako sivustossa.

Jos haluat nopean ja turvallisen tavan jakaa tiedostosi ilman turhia mainoksia tai gallerioita, on AnonFiles listan paras valinta.

Large Separator Cloud

Aijaa Logo Aijaa

Aijaa on monelle suomalaiselle tuttu kuvienjakopalvelu, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2005 asti. Sivusto mahdollistaa kuvien lataamisen ja jakamisen helposti ja anonyymisti. Ilman käyttäjätunnusta ladatut kuvat kuitenkin poistetaan kolmen kuukauden kuluttua viimeisestä katselukerrasta, mutta jos rekisteröit ilmaisen käyttäjätunnuksen, poistuvat aika-rajoitukset kokonaan.

Käyttäjän luotuasi voit luoda oman gallerian johon pääsee käsiksi valitsemasi osoitteen kautta ja voit myös seurata kuviesi katseluhistoriaa Google Analyticsin avulla. Sivustolla ei kuitenkaan ole yleistä kuvien selailuominaisuutta kuten Imgurilla, joten kuviasi ei pääse ulkopuoliset vahingossa katselemaan.

Sivusto sallii myös kaikenlaisen kuvamateriaalin lataamisen kunhan sisältö ei riko suomen lakia millään tavalla. Uniikkina ominaisuutena voit myös kuvan lataamisen yhteydessä asettaa kuvalle tietyn katselumäärän, jonka jälkeen kuva poistetaan automaattisesti. Näin voit helposti estää kuviesi laajemman jakelun (paitsi jos joku lataa sen omalle laitteelleen).

Palvelun käyttöliittymä on alkeellinen ja paikoin epäintuitiivinen, sisältäen suomea ja englantia sekaisin, mutta toiminnallisuus on kunnossa ja kuvat latautuvat nopeasti.

Jos et välttämättä tarvitse suomalaista palveluntarjoajaa, kannattaa kokeilla listan muita vaihtoehtoja ensin.

Scroll to Top