Parhaat ilmaiset mobiilipelit nuorille

10 Parasta ilmaista mobiilipeliä lapsille ja nuorille (Android ja iOS)

Erilaisia mobiilipelejä on miljoonia, mutta lapsille ja nuorille sopivia pelejä ei ole kovin helppo löytää, sillä iso osa tuntuu olevan varsinaista tusinatavaraa. Siksi kokosimmekin tähän 10 parasta ilmaista mobiilipeliä jotka ovat saatavilla niin puhelimille kuin iPadillekin.

Kaikki listan pelit ovat hauskoja, laadukkaita ja ennen kaikkea todella helppoja pelata ja niihin voi halutessaan upottaa tuntitolkulla aikaa, jos tarvitsee ilmaista ajanvietettä nopeasti.

Löytämämme 10 parasta ilmaista mobiilipeliä lapsille tällä hetkellä ovat muun muassa Fruit Ninja 2, Crossy Road, Deep Loot, Minion Rush, Rayman Adventures, Roblox, Candy Crush ja jopa kaksi suomalaista peliä: Angry Birds 2 ja Stumble Guys.

Koska kyseessä on ilmaiseksi pelattavat mobiilipelit, on niissä kaikissa jonkin sortin pelin sisäisiä ostoja tai mainoksia, joten suosittelemme ehdottomasti poistamaan tai lukitsemaan kyseiset ostot mobiililaitteesi asetuksista, ettei vahinko-ostoja pääse tapahtumaan.

Pelien alla mainitut ikärajat ovat otettu Googlen PlayStoresta, sillä sinne on saatu viralliset PEGI-luokitellut ikärajat.

Tarkista myös pitkä listamme 20 parhaasta ilmaisesta Steam-pelistä, jos etsit hauskaa pelattavaa tietokoneella.

Large Separator Cloud

Fruit Ninja 2 Mobiilipeli Fruit Ninja 2

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Fruit Ninja 2 on legendaarisen hedelmänleikkauspelin jatko-osa, joka on entistä näyttävämpi ja monipuolisempi.

Tarkoituksena on leikata hedelmiä sormea liikuttelemalla ja mitä tehokkaammin niitä leikkaat, sitä enemmän pisteitä ansaitset.

Fruit ninja on todella mukavaa ajanvietettä mehukkaiden värien ja äänien ansiosta, mutta uutena lisänä pelissä on myös monipeli ja muita erilaisia pelimoodeja kuten rytmileikkauspeli ja Guitar Hero tyylinen soittopeli.

Fruit Ninja 2 on saatavilla kaikille Android laitteille kuin myös iPhonelle ja iPadille.

Large Separator Cloud

Crossy Road Logo Crossy Road

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Olet kana ja haluat päästä tien toiselle puolelle. Tie ei kuitenkaan koskaan lopu, eteesi ilmestyy loputtomasti autoja ja jopa jokia täynnä tukkeja, mutta matka jatkuu.

Tämä on Crossy Road, todella simppeli mutta addiktoiva peli jossa yrität selvitä mahdollisimman pitkälle ja saat palkinnoksi kolikoita joilla voi ostaa erilaisia eläimiä.

Kontrollit vaativat vain liikkumista sivuille tai eteenpäin, joten mitään monimutkaista ei tarvitse opetella, eikä pelin sisäisiä ostojakaan tarvitse muuta kuin uusiin eläimiin joita voi ostaa myös ilmaisilla kolikoilla.

Crossy Road on pelattavissa niin iPadilla, iPhonella kuin Android laitteillakin.

Large Separator Cloud

Deep Loot Mobiilipeli Deep Loot

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Deep Loot on yksinkertainen mutta hauska sukelluspeli, jossa etsitään aarteita ja niiden tuotoilla päivitetään venettä ja muita työkaluja, jotta voidaan sukeltaa haastavimpiin olosuhteisiin.

Uudet veneet ja sukellusasut antavat omia erilaisia bonuksiaan jotka auttavat sukelluksessa ja aarteenmetsästyksessä.

Sukeltaessa täytyy varoa kaloja, jotka vähentävät happisäiliön sisältöä, mutta liikaa ei tarvitse huolehtia, sillä happisäiliön tyhjentyessä hahmo ui pintaan ja voit aloittaa uuden sukellusoperaation.

Pelissä voi ostaa lisää kolikoita oikealla rahalla, mutta niitä ei tarvitse ostaa kaiken sisällön avaamista varten.

Deep Loot on optimoitu uusimpia laitteita varten, niin iPadille kuin puhelimillekin.

Large Separator Cloud

Minion Rush Mobiilipeli Minion Rush

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Minion Rush on vauhdikas ja värikäs loputon juoksupeli jossa valitaan erilaisia asuja omalle kätyrille ja kerätään sitten mahdollisimman paljon banaaneja juoksun aikana.

Kerätyillä banaaneilla voi sitten ostaa hahmoille uusia vaatteita jotka kukin antavat erilaisia bonuksia ja tehosteita pelaamiseen. Peliä voi pelata ilman nettiä, mutta myös netin kautta voi kisailla muita pelaajia vastaan ja koittaa päästä pistetilastojen huipulle.

Minion Rushin kontrollit ovat myös todella helpot oppia, vetäen sormea ruudulla siihen suuntaan johon haluaa liikkua ja joskus täytyy kallistella laitetta ohjatakseen liukumisen suuntaa.

Pelissä on myös saavutuksia, salaisia alueita ja monipuolisia karttoja joita pitkin juostessa aika ei käy nopeasti pitkäksi.

Minion Rushilla on yli miljardi latausta eri laitteiden kesken on sen onkin ladattavissa kaikille mobiililaitteille, tableteille ja jopa tietokoneelle Microsoft Storen kautta.

Jos kätyrit eivät kiinnosta, samaa kaavaa noudattavia juoksupelejä on lukemattomia Mariosta Crash Bandicootiin, jotka varmasti löytyvät kirjoittamalla sovelluskauppaan hakusanaksi ’runner’.

Large Separator Cloud

Rayman Adventures Mobiilipeli Rayman Adventures

Ikäraja: 7+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Rayman Adventures on kauniiseen satumaailmaan pohjautuva tasohyppelypeli jossa juostaan monipuolisten maailmojen läpi keräten muinaisia munia ja suojelijoita joita voi hyödyntää muualla pelissä ja tuhoten vastaan ilmestyvät vihulaiset.

Vaikka peli voikin vaikuttaa nopeatempoiselta ja hankalalta, ovat sen kontrollit todella intuitiiviset, sillä kaikki liikkuminen ja taistelu tapahtuu helposti sormea raahaamalla tai näpäyttämällä.

Tasojen läpi selviämisen lisäksi pelissä on tarkoitus kasvattaa erilaisia otuksia löytämistäsi munista, joita voi sitten ottaa mukaan eri tasoihin jolloin ne antavat erilaisia tehosteita. Näitä erilaisia otuksia on yli 300, joten niitä saa varmasti hetken keräillä.

Pelissä on sovelluksen sisäisiä ostoja, joilla voi ostaa erinäisiä esineitä ja nopeuttaa munien kuoriutumista, mutta ne eivät ole pakollisia pelissä etenemisen kannalta.

Rayman Adventures on saatavilla myös suomeksi ja se löytyy muiden listan pelien tapaan kaikilta mobiililaitteilta ja tableteilta.

Large Separator Cloud

Angry Birds 2 Mobiilipeli Angry Birds 2

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Suomalaisen Angry Birdsin jatko-osa on värikäs ja addiktoiva tornien tuhoamiseen keskittyvä peli. Heitä lintuja päin rakennelmia ja koita kaataa ne. Edeltäjästään poiketen Angry Birds 2 on ilmainen ja sisältää paljo monipuolisemmin sisältöä ja tekemistä ensimmäiseen peliin verrattuna.

Tasoissa voi olla useampia osioita jotka etenevät kun saat niitä tuhottua ja tuhoamista voit edistää keräämällä erinäisiä hattuja linnuillesi, joista saa erilaisia bonuksia.

Kontrollit eivät voi paljon helpommaksi muuttua, sillä muuta ei tarvitse tehdä kuin vetää ritsa taakse ja päästää irti, jolloin linnut ampaisevat rakennuksia kohti.

Peli sisältää myös päivittäin vaihtuvia tehtäviä ja jopa areenamoodin jossa voi pelata muita pelaajia vastaan.

Samoin kuin muissa Angry Birds peleissä, tasot alkavat toistaa toisiaan varsin nopeasti, mutta pelin luonteen takia sille ei oikein mahda mitään. Tämän takia vaihtelua tuovatkin erilaiset linnut, efektit ja pelimoodit.

Angry Birds 2 sisältää pelin sisäisiä ostoja joilla saa esimerkiksi tehokkaampia hattuja ja tähän painostetaankin pelaajaa enemmän pelin edistyessä. Pelin voi kuitenkin pelata alusta loppuun täysin ilmaiseksi jos kärsivällisyys riittää.

Peli on tietysti saatavilla kaikille laitteille, myös tableteille.

Large Separator Cloud

Stumble Guys Mobiilipeli Stumble Guys

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Stumble Guys on suomalaisen Kitka Gamesin luoma kilpajuoksupeli jossa tarkoituksena on päästä esteratoja pitkin ensimmäisenä maaliin ja häiritä samalla parhaan mukaan muita kisailijoita.

Peli sisältää paljon erilaisia karttoja joissa täytyy tehdä muitakin asioita kuin vain juosta silmittömästi eteenpäin, joka lisää peliin mukavaa vaihtelua.

Stumble Guys on pelkkä monipeli, eli sitä ei voi pelata yksin ilman verkkoyhteyttä ja siinä on myös laitteiden välinen pelaus, joten voit pelata Androidilla iOS laitteita vastaan ja jopa tietokonepelaajat voivat liittyä samoihin otteluihin.

Kontrollit ovat kuitenkin todella simppelit eikä esimerkiksi näppäimistön käyttäminen tuo sen suurempaa etua pelaamiseen.

Peli sisältää myös kosmeettisia vaatteita joita voi ostaa oikealla rahalla, mutta myös joitain esineitä kuten nyrkkeilyhanskat joilla voi töniä vastustajia, eikä niitä voi saada ilman oikean rahan käyttämistä. Tämä on tietysti harmillista, mutta se ei pahemmin pilaa pelikokemusta sillä suurin osa kanssakilpailijoista pelaavat myös ilmaiseksi.

Large Separator Cloud

Candy Crush Saga Mobiilipeli Candy Crush Saga

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Candy Crush Saga on maailman mullistanut match-3 peli joka sai alkunsa Facebookista ja josta tuli sittemmin ladatuin ja eniten tienannut mobiilipeli monen vuoden ajaksi.

Pelin suosio pohjautuukin sen helppouteen ja addiktoivaan tasojärjestelmään, jossa tasoja voi päästä läpi kohtuullisen nopeasti ja helposti, mutta mukana on myös tuuria, jolloin yhteen tasoon ei jää jumiin liian pitkäksi aikaa.

Pelissä onkin tuhansia erilaisia tasoja ja niistä löytyy eri vaikeusasteita helpoista haastaviin ja mitä parempia karkkiyhdistelmiä löydät, sitä parempia tehosteita saat pelin helpottamiseksi.

Candy Crushiin lisätään uusia tasoja ja ominaisuuksia joka viikko ja se sisältää myös pistetilastot jotta voit vertailla tuloksiasi kavereittesi suorituksiin.

Tämäkin peli on saatavilla kaikille mahdollisille mobiililaitteille ja sopii kaiken ikäisille pelaajille.

Large Separator Cloud

Roblox Mobiilipeli Roblox

Ikäraja: 12+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Roblox on maailman valloittanut lapsille suunnattu luova peli jossa voit tehdä näköisesi hahmon ja pelata miljoonien muiden käyttäjien kanssa loputtomissa kartoissa ja pelimuodoissa.

Voit hengailla ja jutella kavereittesi kanssa tai vaikka lähteä ajamaan kilpaa johonkin monista erilaisista ajopelimoodeista tai lähteä seikkailemaan aurinkorannalle.

Käyttäjät voivat itse luoda peliin sisältöä, jonka takia tekeminen ei ikinä lopu kesken.

Pelissä on myös jatkuvasti virtuaalisia tapahtumia, esimerkiksi Elton John piti hiljattain pelin sisäisen virtuaalisen konsertin ja Stranger Things -Netflix sarja sai oman pelimoodinsa uuden tuotantokauden kunniaksi.

Roblox sisältää kolikoita joita voi ostaa oikealla rahalla ja niitä voi käyttää eri pelimoodien sisällä tai vaikkapa erilaisten kosmeettisten vaatteiden ostamiseen.

Vaikka suurin osa pelin sisällöstä soveltuu kaiken ikäisille, pelin kehittäjät suosittelevat vanhempia seuraamaan lastensa pelaamista, sillä joskus pelaajien luoma hieman sopimattomampi sisältö saattaa päästä valumaan ylläpitäjien ohi.

Roblox on saatavilla kaikille laitteille, myös tietokoneelle ja sillä on jo yli miljardi latausta, eikä vauhti näytä hidastuvan.

Large Separator Cloud

Magic Tiles 3 Mobiilipeli Magic Tiles 3

Ikäraja: 3+ | Hinta: Ilmainen | Pelin sisäisiä ostoja: Kyllä

Magic Tiles 3 on musiikkipeli jossa soitetaan erilaisia kappaleita näpyttelemällä liukuvia palkkeja musiikin tahtiin. Pelistä löytyy musiikkia kaikista eri genreistä ja tunnetuilta artisteilta kuten Blackpinkiltä ja Justin Bieberiltä. Monet kappaleet ovat tosin cover-biisejä, sillä aitojen kappaleiden lisensointi olisi monesti liian kallis investointi ilmaispelille.

Kappaleita on paljon erilaisia ja vaikeusasteita löytyy kaiken tasoisille pelaajille. Magic Tilesissä on myös kilpailullinen tila jossa voi pelata muita pelaajia vastaan ja parhaat pisteet saanut voittaa.

Pelin ilmaisversio sisältää paljon mainoksia, mutta niiden avulla saa uusia kappaleita. Vaihtoehtoisesti voi maksaa kuukausimaksun jolla saa poistettua mainokset ja enemmän soitettavaa.

Tämä on yksi harvoista soittopeleistä joka löytyy niin PlayStoresta kuin Apple Storestakin.

Scroll to Top