Parhaat ilmaiset Steam pelit

20 Parasta ILMAISTA Steam peliä (2024) (pelivideoiden kera)

Koska parhaan pelin valitseminen on mielipidekysymys, keräsimme tähän listaan suosituimmat ja parhaat arvostelut saaneet ilmaiset Steam pelit mahdollisimman monesta eri kategoriasta. Tältä listalta tulet löytämään niin sotapelejä, strategiapelejä, MMORPG:tä ja paljon muitakin pelikategorioita, joten muista tutkia koko lista.

Tarkista myös erillinen listamme parhaista ilmaisista autopeleistä, joista muutama löytyy myös Steamistä eikä ole tällä listalla.

Tämän listan pelit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, mutta kaikki pelit ovat laadukkaita, hauskoja ja ennen kaikkea ilmaisia. Moni listan peleistä voi olla sopimattomia nuorille pelaajille, joten lisäsimme myös ikäsuositukset pelien kategorioiden viereen.

Ilmaispelejä Steamissä on satoja jos ei tuhansia, joten kaikkia ei tähän voitu millään listata. Jos kuitenkin haluaisit nähdä laajemman listan jostain tietystä peligenrestä tai jos haluaisit nähdä suosikkipelisi tässä listassa tai jos joku on pielessä, lähetä meille pikainen sähköposti ja muokkaamme listaa tarpeen mukaan.

Large Separator Cloud

Pikanavigointi

Counter-Strike: Global Offensive
Lost Ark
MultiVersus
Apex Legends
Halo Infinite
Dota 2
War Thunder
Destiny 2
VRChat
Shatterline
Star Wars: The Old Republic
Omega Strikers
Warframe
Gwent
Brawlhalla
Rogue Company
Path of Exile
Crusader Kings 2
Trove
Crossout
Large Separator Cloud

Counter-Strike: Global Offensive

Kategoria: FPS | Ikäraja: 18+

Counter-Strike: Global Offensive, tuttavallisemmin CSGO on Valven kehittämä nopeatempoinen kilparäiskintä joka pohjautuu tuttuun ja turvalliseen ’5 vastaan 5, viimeinen elossa voittaa’ -kaavaan.

CSGO on ollut Steamin pelatuimpien pelien listan huipulla jo monta vuotta ja sen suosio vaan kasvaa kasvamistaan aktiivisen eSports-yhteisön ansiosta.

Counter-Strikessä tiimityö ja suunnittelu on erityisen tärkeää ja toimivat strategiat vaativat aseiden lisäksi myös esimerkiksi valo- ja savukranaattien käyttöä, joita hyödyntämällä voit helposti päihittää myös useamman pelaajan ollessasi joukkueesi viimeinen oljenkorsi.

CS:GO:ssa on kymmeniä virallisia karttoja ja pelaajat voivat myös luoda omia karttoja, pelimuotoja ja muita modauksia epävirallisille palvelimille.

Voit pelata joko yksin tai kavereittesi kanssa samassa tiimissä rennossa tai kilpailullisessa pelimoodissa.

CS:GO:ssa on myös epävirallisia kilpailupalvelimien tarjoajia, joissa on omat tilastot ja laadukkaammat palvelimet. Näistä yksi suosituimmista on FaceIt, jonka lataamalla voit pelata turnauksissa saman tasoisia pelaajia vastaan.

Pelin tuotot tulevat aseiden maalipintoja myymällä (skins) ja niillä onkin massiivinen ekosysteemi Steamin kauppapaikalla ja kalleimmat ovat jopa tuhansien eurojen arvoisia. Voit kuitenkin pelata loputtomiin ostamatta mitään eikä niistä saa pelillistä etua (vaikka moni vitsinä heittääkin ’skins = skills’).

Large Separator Cloud

Lost Ark

Genre: Hack n’ Slash / ARPG | Ikäraja: 18+

Lost Ark on supersuosittu diablo-tyylinen toimintapeli jonka pääpainona on loputtomien monstereiden tuhoaminen ja hahmon kehittäminen, jotta voi tuhota taas lisää vaikeampia monstereita entistä tehokkaammin.

Lost Ark on Path of Exilen ohella yksi suosituimmista ilmaisista hack n’ slash peleistä, jossa voit pelata yksin tai yhdessä, tehden tehtäviä ja ostaen parempia aseita ja haarniskoita hahmoillesi.

Peli on visuaalisesti todella näyttävä jonka takia se myös vaatii tavallista enemmän tehoja järjestelmältäsi, varsinkin kun ruudulla on kymmeniä hirviöitä ja iskuefektejä samaan aikaan.

Lost Arkissa riittää pelattavaa sadoiksi tunneiksi ja moni on onnistunut upottamaan jo useita tuhansia tunteja tähän peliin, sillä hahmojen varusteita voi parannella loputtomiin ja viholliset vaikeutuvat maksimitason saavuttamisen jälkeenkin.

Jos siis haet addiktoivaa peliä johon voit uppoutua vaikka moneksi vuodeksi, voit olla varma että massiivisen suosionsa ansiosta Lost Arkia päivitetään ja tuetaan kehittäjien toimesta vielä kauan.

Large Separator Cloud

MultiVersus

Genre: Tappelu / Brawler | Ikäraja: 12+

MultiVersus on Super Smash Brosin kaltainen tappelupelin ja tasohyppelyn yhdistelmä, jossa tarkoituksena on tiputtaa tai lyödä vastustajat ulos areenalta kunnes he eivät voi enää palata takaisin.

Uniikin MultiVersuksesta tekee se, että pelin hahmot ovat kaikki tuttuja erinäisistä animaatiosarjoista ja elokuvista, kuten esimerkiksi Tom ja Jerry, Batman, Rautajätti ja Väiski Vemmelsääri.

Peliä pelataan tavallisesti joko 1 vs 1 tai 2 vs 2 pelimuodoissa, jolloin hahmojen taidot muuttuvat tiimiläisen käyttämän hahmon perusteella, luoden uskomattoman monipuoliset iskusarjat ja pelityylit.

Hiljattain peliin lisättiin myös kilpailutila jossa voit kisailla samantasoisia vastustajia vastaan ja nostaa voitoilla omaa tasoasi ylöspäin.

Peliin lisätään säännöllisesti uusia tunnettuja hahmoja, uusia kenttiä ja jopa erilaisia pelimoodeja.

Ilmaisversiossa voi pelata vain osaa hahmoista ja nämä ilmaiseksi pelattavat hahmot vaihtelevat tietyin aikavälein. Voitoista ansaitulla valuutalla (tai tietysti oikealla rahalla) voi sitten ostaa hahmoja jatkuvaan käyttöön.

Large Separator Cloud

Apex Legends

Genre: FPS / Battle-Royale | Ikäraja: 16+

Apex Legends on yksi suosituimmista battle-royale tyylisistä ilmaisista sotapeleistä Fortniten ja Warzonen rinnalla ja se onkin keikkunut Steamin pelatuimpien pelien listalla jo vuosikaudet.

Apex Legendsissä pelataan kolmen hengen joukkueissa ja hypätään massiiviseen karttaan sadan muun pelaajan kanssa jo yritetään selvitä hengissä mahdollisimman pitkään. Jos tiimisi kuolee, täytyy siirtyä seuraavaan peliin.

Omalaatuisen Apexista tekeekin se, että kaikilla hahmoilla on kaksi omaa uniikkia taitoa jotka muuttavat pelin kulkua todella monipuolisesti. Esimerkiksi alla olevan videon Octane -nimisellä hahmolla on käytössään ruisku jota käyttämällä hahmo juoksee nopeammin muutaman sekunnin ajan, jonka lisäksi hahmo voi käyttää myös hyppyalustaa johon hyppäämällä voi liitää pitkiä matkoja nopeasti.

Apex Legendsissä on kasuaalin pelimuodon lisäksi myös kilpailullinen tila jossa tapot ja sijoitus nostaa omaa kilpatasoa eli rankkia ja jossa päätyy samantasoisten pelaajien kanssa peleihin. Tämän lisäksi Apexissa on myös areenamoodi jossa pelataan lyhyempiä muutaman minuutin eriä pienissä kartoissa, ja kuukausittain vaihtuva moodi joka vaihtelee yleensä hyvin monipuolisesti.

Pelin ilmaisversio sisältää muutaman hahmon joita käyttämällä voi hiljalleen avata muita haluamiaan hahmoja, mutta maksamatta tämä prosessi on todella hidasta. Kaikkia hahmoja voi myös vapaasti kokeilla harjoitusmoodissa, ennen kuin teet lopullisen valinnan.

Periaatteessa kaikki hahmot ovat kuitenkin ’hyviä’ eikä mikään ole erityisen voimakas muihin verrattuna.

Large Separator Cloud

Halo Infinite

Genre: FPS | Ikäraja: 16+

Halo Infinite on tuttua Halo mäiskettä, tällä kertaa ilmaisen monipelin muodossa. Joukko energiahaarniskoihin sonnustautuneita supersotilaita ottaa toisistaan mittaa monipuolisissa ympäristöissä ja pelimoodeissa.

Pelistä löytyy vanhat tutut aseet ja kranaatit, mutta eroten monesta muusta räiskintäpelistä, Halossa on matalampi painovoima joten hypyt ovat korkeampia ja hitaampia, mikä muuttaa pelin kulkua ja liikkuvuutta.

Halo Infinitestä löytyy myös klassiset pelimuodot Team Death Matchistä lipunryöstöön ja joistain kartoista löytyy myös ajoneuvoja joilla voi ajella tai ampua vihollisia.

Ilmaisversiossa on mukana pelkkä monipeli, johon voi lisäksi ostaa kylkeen yksinpelikampanjan varsin kalliiseen hintaan.

Monipelissä on myös muista ilmaispeleistä tutuksi tullut kausittain vaihtuva battle-pass, josta voi ansaita erinäisiä palkintoja kun tekee pelien aikana tiettyjä tehtäviä.

Halo Infinite on saanut kritiikkiä kivisestä julkaisustaan ja ongelmistaan, mutta peliin ilmestyy edelleen jatkuvia päivityksiä ja paranee jatkuvasti. Jos siis tykkäät Halo-tyylisestä sotimisesta, kannattaa tämä ilmainen Steam-peli ehdottomasti testata.

Large Separator Cloud

Dota 2

Genre: MOBA | Ikäraja: 12+

Dota 2 on Valven kehittämä ja julkaisema MOBA eli taisteluareenamoninpeli.

Peliä pelataan laajoilla kartoilla joissa kaksi viiden hengen tiimiä pyrkii pääsemään vastustajan tukikohtaan ja tuhoamaan näiden elintärkeät rakennukset. Kartoissa on pääasiallisesti kolme isoa polkua joita pitkin tulee kulkea ja tuhota kaikki tieltään, kunnes pääsee toiseen päätyyn asti.

Pelin edetessä hahmot saavat kehityspisteitä ja rahaa joilla ostetaan tehokkaita taitoja ja esineitä joilla hahmot tulevat voimakkaammiksi. Nämä kehityspisteet kuitenkin nollautuvat pelin loputtua.

Dota 2 on yksi maailman suurimmista eSports kilpapeleistä, joten kilpailullinen pelimuotokin pelistä tietysti löytyy, jossa voi pelata tasoisiaan vastustajia vastaan ja nähdä omien taitojen kehittymisen.

Dota 2:sessa on yli 100 erilaista hahmoa ja kaikilla on omat taitonsa ja puutteensa, joten löydät varmasti omaan pelityyliisi sopivan suosikin.

Oikealla rahalla voi ostaa battle-passin, uusia hahmoja ja kosmeettisia esineitä, mutta ei mitään ylivoimaista jolla voisi päihittää vastustajat helpommin.

Jos pidät MOBA-tyylisistä peleistä etkä ole vielä jäänyt koukkuun League of Legendsiin, kannattaa Dota 2:selle antaa mahdollisuus.

Large Separator Cloud

War Thunder

Genre: Lentosimulaattori / Ajoneuvotaistelu | Ikäraja: 12+

War Thunder on alun perin luotu lentokonetaistelusimulaattorina, mutta siihen on ajan myötä lisätty myös panssarivaunut ja hiljattain myös jopa sotalaivoja.

Pelin pääpaino on realistisessa lentämisessä ja vastustajien lentokoneiden ja muiden ajoneuvojen tuhoamisessa. Lentokoneet ja tankit ovat mallinnettu oikeiden klassisten ajoneuvojen pohjalta ja pelatessa saat pisteitä joilla voi kehittää ja ostaa uusia ajoneuvoja.

War Thunder on todella monipuolinen ja realistinen sotapeli, jossa voi pelata tavallisemmassa ’arcade’ tilassa jossa peli avustaa tähtäämisessä erinäisin apukeinoin, mutta pelissä voi myös kokeilla lentämistä realistisemmassa ’hardcore’ moodissa, jossa lentäminen vaatii jo todellista opettelua ja antaumusta.

War Thunder ei ole helpoimmasta päästä oppia ja siinä on todella paljon erilaisia näppäinyhdistelmiä joita voi hyödyntää lentäessä, mutta perusmekaniikat voi oppia pienellä harjoituksella ja verkosta löytyy lukemattomia opetusvideoita joita voi hyödyntää jos haluaa oppia huippupilotiksi.

Hauskempaa ja realistisempaa ilmasotaa ei monesta pelistä löydy, eikä varsinkaan ilmaiseksi, joten jos pidät lentämisestä ja historiallisesta sotakoneistosta, kannattaa War Thunder ehdottomasti ladata Steamin ilmaisten pelien katalogista.

Large Separator Cloud

Destiny 2

Genre: FPS / MMORPG | Ikäraja: 16+

Destiny 2 on on yksi suosituimmista ilmaisista looter-shootereista eli ammuntapeleistä joissa päätarkoituksena on kerätä parempia aseita, panssareita ja muita esineitä, nostaen niiden avulla teholukemia.

Destiny 2 omaa monta todella massiivista planeettaa joiden avoimissa maailmoissa voi juoksennella joko yksin tai kavereiden kanssa samassa ryhmässä, tehden tehtäviä ja tuhoten hirviöitä. Toki pelissä voi myös pelata areena-taisteluissa muita pelaajia vastaan, mutta pääpaino on yhteistyöpelillä hirviöitä vastaan räiskiessä.

Pelissä on 3 hahmoluokkaa, jotka kaikki toimivat hyvin eri tavalla toisistaan ja voit näin valita suosikkisi joka toimii oman pelityyliisi kanssa parhaiten. Titan -luokka on vahva ja omistaa tehokkaan kilven ja panssarin, kun taas Warlock on maagi ja Hunter on nopea, piiloista iskevä hahmo.

Destinyssä on mielenkiintoinen tarina jota voi myös pelata alusta loppuun yhdessä kavereiden kanssa, jonka jälkeen peli vasta oikeasti alkaa ryhtyessäsi keräämään aina vain parempia tavaroita ja pelaamaan Raid- ja Strike-tehtäviä.

Destinyssa on maksullisia hyvin laajoja lisäosia jotka lisäävät paljon lisäsisältöä ja tarinaa peliin, mutta kannattaa ensin pelata peruspelin tarina läpi jotta tiedät haluatko jatkaa pelin parissa pidempään.

Large Separator Cloud

VRChat

Genre: Seurustelu / Virtuaalitodellisuus | Ikäraja: 13+

VRChat on virtuaalinen maailma jossa voit olla kuka tahansa. Voit valita loputtomista hahmoista omasi tai luoda kokonaan uuden, jonka jälkeen voit kierrellä ympäri erilaisia huoneita ja maailmoja ja jutella muiden pelaajien kanssa.

Nimensä vastaisesti VRChattia voi myös pelata ilman virtuaalitodellisuus-laseja tavallisella hiirellä ja näppäimistöllä, mutta se ei tietenkään ole yhtä mukaansatempaavaa.

Vaikka pelin ikävaatimus on 13 vuotta, ei sillä ole virallista ikäraja-arviota sisällölleen, sillä pelissä saattaa tulla vastaan hyvinkin kyseenalaisia hahmoja, koska pelaajat voivat niitä itse luoda. Ongelmallisimmat hahmot saavat kuitenkin nopeasti kenkää pelistä.

VRChatissä voit jutella muiden kanssa mikrofonillasi, luoda omia alueita, tutkia muiden luomuksia ja vaikka mennä keilaamaan. Vain taivas on rajana ja tekeminen ei varmasti lopu kesken. Pelissä suosituimpia alueita ovat monesti baarit ja diskot joissa ihmiset seurustelevat keskenään.

Pelin kehittäjät saivat paljon raappaa niskaansa kun he lisäsivät (suomalaisen) Easy Anti Cheat -järjestelmän peliinsä, jonka tarkoituksena on estää hakkereita ja muita ongelmia. Tämä päivitys toi kuitenkin mukanaan paljon ongelmia tavallistenkin luomusten käyttämiseen. Pelin kehittäjä on kuitenkin todella aktiivinen ja luultavasti korjaa nämä ongelmat lähitulevaisuudessa.

VRChat on täysin uniikki kokemus ja kannattaa se ehdottomasti testata jos haluat tavata uusia kavereita, olla vapaasti oma itsesi ja pitää hauskaa ilman fyysisiä rajoitteita.

Large Separator Cloud

Shatterline

Genre: FPS | Ikäraja: 16+

Shatterline on Call of Dutyn tyylinen arcade-räsikintä, erillisillä PvE ja PvP pelimoodeillansa.

Tietokonevihollisia vastaan voi pelata (PvE) menemällä kavereiden kanssa tutkimusmatkalle (Expedition) monstereiden täyttämään maahan ja niitä tuhoamalla saa palkkioksi erinäisiä laatikoita joita avaamalla saa lisää maalipintoja aseisiin ja muuta krääsää.

Näitä avattuja esineitä voi myös käyttää PvP-pelimuodoissa, joss Shatterline loistaakin todella intuitiivisilla kontrolleilla ja sulavalla liikkuvuudella. Pelimuotoja ovat muun muassa vanha tuttu TDM, mutta löytyypä pelistä myös esimerkiksi Overwatchista tutumpi Payload pelimuoto ja jopa Barricade moodi jossa pelin alussa rakennetaan laatikoista omat bunkkerit, jonka jälkeen koitetaan tuhota vastustaja heidän bunkkeristaan.

Shatterlinessä on 4 eri hahmoluokkaa joilla kaikilla on omat uniikit taitonsa, nopeammasta juoksusta tehokkaampaan kiipeämiseen ja muihin taitoihin.

Shatterline on vielä tämän listan kirjoitushetkellä betassa, mutta se on täysin pelattavissa ja tarkoittaa vaan sitä, että peliin tulee jatkuvasti päivityksiä ja parannuksia.

Jos siis kaipaat nopeatempoista räiskintää monipuolisissa moodeissa ja kartoissa, eikä Call of Duty tai Overwatch maistu, kannattaa Shatterlinea kokeilla.

Large Separator Cloud

Star Wars: The Old Republic

Genre: MMORPG | Ikäraja: 16+

Star Wars: The Old Republic tai tuttavallisemmin SWTOR on Star Wars universumiin pohjautuva MMORPG jossa luot näköisesi hahmon, teet tehtäviä ja keräät parempia varusteita tässä tarinapohjaisessa seikkailussa.

Voit valita haluamasi roolin, kuten Jedin, Sithin tai vaikkapa palkkionmetsästäjän ja voit päättää haluatko käyttää aseenasi valomiekkoja, sädeaseita tai vaikka pimeän puolen voimia.

SWTOR julkaistiin alun perin vuonna 2011 ja siihen on vuosien varrella lisätty jo kuusi laajempaa tarinakokonaisuutta, erilaisia hahmoluokkia ja paljon muuta lisäsisältöä. Iso osa tästä lisäsisällöstä on kuitenkin kuukausimaksun takana.

Peliin tulee edelleen jatkuvia päivityksiä ja pelin-sisäisiä tapahtumia, mutta graafisesti peli tietysti näyttää ikänsä, eikä tämä tule muuttumaan.

SWTOR on suurimmaksi osaksi pelattavissa ilmaiseksi, mutta tällöin pelissä on pieniä, mutta ärsyttäviä rajoituksia kuten rajoitettu rahamäärä ja lukitut myöhemmän pelin moodit. Ilmaiseksi voi esimerkiksi pelata hahmon tasoon 60 asti, kun taas maksava pelaaja pääsee tasoon 80 asti.

Voit kuitenkin pelata ilmaiseksi niin ison osan peliä, että tiedät varmasti onko se sinua varten ja haluatko jatkaa pidemmälle pelin ”end-game” sisältöön ja uusiin tarinatehtäviin, joita löytyykin paljon.

Large Separator Cloud

Omega Strikers

Genre: Urheilu / Jalkapallo / Ilmakiekko | Ikäraja: 3+

Omega Strikers on ilmakiekon ja jalkapallon sekoitus, jossa pelataan nopeita 3 vs 3 otteluita ylhäältä kuvatulla areenalla ja ensimmäinen joukkue joka saa viisi maalia voittaa.

Kaikilla hahmoilla on omat erikoisiskunsa joilla voi joko iskeä kiekkoa tai vastustajia ja jos yksi hahmo ottaa liian monta iskua vastaan lyhyessä ajassa, tämä tuhoutuu ja pääsee lyhyen ajan päästä takaisin kentälle.

Omega Strikersissa on tavallinen ja kilpailullinen tila, joissa voit pelata joko yksin tai kahden muun kaverisi kanssa.

Peli on täysin ilmainen ja pelin kehittäjät ovat maininneet että peliin ei tulla lisäämään ylivoimaisia maksullisia ominaisuuksia ja kaikki hahmot ovat avattavissa ilmaisen pelaamisen kautta.

Omega Strikers on tuore tulokas Steamin ilmaispelien maailmaan ja siihen julkaistaan tiuhaan tahtiin uusia hahmoja karttoja ja pelimuotoja. Kannattaa siis kokeilla tätä peliä jos pidät esimerkiksi Rocket Leaguen tyylisistä nopeista, helposti opittavista peleistä, joita voi pelata pienellä kaveriporukalla.

Large Separator Cloud

Warframe

Genre: Ammuntapeli (kolmas persoona) | Ikäraja: 18+

Warframe on kolmannen persoonan PvE ammuntapeli jonka pääpaino on sen sulavassa ja nopeassa liikkuvuudessa ja loputtomassa hahmojen kehityksessä luomalla parempia aseita ja varusteita tehtävistä saaduilla palkinnoilla.

Peli on tarkoitettu pelattavaksi yhteistyöpelinä jopa neljän muun pelaajan kanssa, joten isompikin kaveriporukka mahtuu pelaamaan samoja tehtäviä.

Warframessa on jopa 40 tarinatehtävää animoitujen välikohtausten kera (cutscenes) ja paljon erilaisia avoimia maailmoja joita voi tutkia niin juosten kuin erilaisilla kulkupeleilläkin.

Grafiikat ovat huippuluokkaa, mutta suositun Warframesta tekee kuitenkin sen addiktoiva tapa palkita pelaaja varsin avokätisesti ja sitten kannustaa keräämään parempia esineitä ja nähdä kun teholukemat nousevat taivaisiin.

Jos kokeilit listalla olevaa Apexia tai Shatterlinea ja ihastuit niiden ketteriin ja sulaviin liikkumistyyleihin, on Warfame hyvin saman kaltainen palkitseva ammuntapeli jota kannattaa ehdottomasti kokeilla, varsinkin koska se on täysin ilmainen.

Large Separator Cloud

Gwent

Genre: Korttipeli | Ikäraja: 16+

Gwent on The Witcher -pelisarjasta alkunsa saanut korttipeli, joka oli niin suosittu minipeli että siitä luotiin oma erillinen pelinsä joka on nyt pelattavissa ilmaiseksi Steamissä.

Gwentin on kehittänyt The Witcher pelien kehittäjä CD Projekt Red, joka tunnetaan myös Cyberpunkin kehittäjänä.

Korttipeliksi Gwentissä on kaikista tietokoneella saatavilla olevista korttipeleistä kauneimmat grafiikat ja jokaisella kortilla on omat tyylikkäät animaationsa.

Peliin voi ladata Steamin kauppasivulta myös 4K-resoluutioiset grafiikat korteille ilmaiseksi (ne eivät lataudu pelin mukana automaattisesti sillä suurin osa ei pelaa 4K-resoluutiolla).

Keräilykorttipelien saralla Gwent ei tuo tiskiin mitään varsin mullistavaa, mutta tämä tuttu kaava on todistettu toimivaksi esimerkiksi Magic The Gatheringin ja Hearthstonen toimesta, joten miksi sitä lähtisi liikaa muuttelemaan.

Keräile uusia kortteja, luo monipuolisia korttiyhdistelmiä eri pelityylejä varten ja tuhoa vastustajasi tavallisessa Gwent-moodissa tai areenamoodissa.

Jos pidit Gwentistä pelatessasi Witcheriä tai jos pidät muista samankaltaisista korttipeleistä, tulet luultavasti tykästymään myös tähän ilmaispeliin.

Large Separator Cloud

Brawlhalla

Genre: Tappelu / Brawler | Ikäraja: 7+

Brawlhalla on jo listalla aikaisemmin nähdyn MultiVersuksen tyylinen nopeatempoinen tappelupeli, jossa värikkäät taistelijat ottavat toisistaan mittaa jopa 8 pelaajan taistoissa.

Brawlhalla tukee 1 vs 1 ja 2 vs 2 kilpailutiloja, kuin myös neljän pelaajan ’free-for-all’ moodia ja jopa kahdeksan pelaajan LAN-pelaamista. Pelimuotojakin on tavallisen kartalta pudottamisen lisäksi paljon, lipunryöstöstä erinäisiin party-moodeihin joita voi pelata kavereiden kanssa.

Pelissä on yli 50 erilaista hahmoa joista 9 on pelattavissa ilmaiseksi ja nämä ilmaiset hahmot vaihtuvat joka viikko. Peli saa myös aktiivisesti päivityksiä ja parannuksia viikoittain.

Brawlhalla on luotu Super Smash Brosin tyylisesti kilpapelaamista varten ja siinä onkin kaikki tarvittava jos pelin haluaa ottaa tosissaan. Ottelut nauhoitetaan automaattisesti ja harjoitustilassa voi opetella erilaisia iskuyhdistelmiä ja nähdä tarkasti kuinka monta ruutua tietty isku kestää jotta ne voi opetella torjumaan mahdollisimman tarkasti.

Brawlhalla ei sovi kaikille, mutta se on yksi tämän listan aktiivisesti pelatuimmista peleistä ja nopeita otteluita on hauska pelata kavereiden kanssa, jos pelkkä kilpapelaaminen ei kiinnosta.

Large Separator Cloud

Rogue Company

Genre: Ammuntapeli (kolmas persoona) | Ikäraja: 16+

Rogue Company on kolmannen persoonan arcade-räiskintä jonka kartat ja ’dodge-rollit’ muistuttavat paljon Gears of Waria, mutta hahmot ja jokaisen luokan omat erikoiskyvyt muistuttavat enemmän esimerkiksi Overwatchia tai Apexia.

Peli alkaa aluksesta jossa voi ostaa aseita ja muita tarvikkeita taistoa varten jonka jälkeen hypätään kentälle ja listitään vastustajan joukkue. Tämä toistuu muutaman erän kunnes puolia vaihdetaan ja pelataan peli loppuun. Ostetut aseet säilyvät aina puolen vaihtoon asti, toisin kuin vaikkapa Counter-Strikessä, jossa ostetut aseet katoavat joka kuoleman jälkeen.

Rogue Company on varsin nopeatempoinen, mutta ei vaadi liikoja sillä hahmojen erikoiskyvyt auttavat oikein käytettynä saamaan voiton mistä tahansa vastustajasta.

Rogue Company ei ole kovin suosittu Steamissä sillä se sai alkunsa Epic Games Storesta, mutta sillä on Steamissäkin tuhansia päivittäisiä pelaajia.

Pelissä voi maksaa oikeaa rahaa kosmeettisista tavaroista ja uusista hahmoista, mutta kaikki hahmot voi hankkia myös pelaamalla, eikä pay-to-win elementtejä onneksi löydy.

Large Separator Cloud

Path of Exile

Genre: Hack n’ Slash / MMORPG | Ikäraja: 18+

Path of Exile eli PoE on yleisimmin legendaariseen Diabloon verrattu ilmainen Action RPG peli, jossa kehitetään hahmoa ja koitetaan kerätä toinen toistaan harvinaisempia aseita ja haarniskoita taistellen jatkuvasti kasvavia vihollisaaltoja vastaan.

Path of Exile tunnetaan massiivisesta määrästä erilaisia taitoja (skill-tree) joita voi lisätä hahmolle levelien noustessa, mahdollistaen monipuolisia yhdistelmiä uusille hahmoille.

Isoimmat nousut tehokkuuteen tulevat kuitenkin haarniskoihin ja aseisiin kiinnitettävistä jalokivistä, jotka tuovat mukanaan erinäisiä taitoja. Tämä onkin isoin ero esimerkiksi Diabloon, jossa leveleistä sai uusi taitoja, kun taas PoE:ssa niitä saa yhdistelemällä jalokiviä (gems).

PoE:ssa on loputtomasti pelattavaa ja hahmoja voi kustomoida todella monipuolisesti.

Tämä peli ei ole kuitenkaan helpoimmasta päästä oppia sillä se on niin täynnä erilaisia taitoja, esineitä ja mekaniikoita jotka täytyy opetella. Moni päätyy myös etsimään parhaat mahdolliset yhdistelmät suoraan verkosta, sillä huonosti rakennettu hahmo rupeaa harmittamaan myöhemmin.

Lost Arkin lisäksi ei näin viimeisteltyä ja suosittua Hack n’ Slash ilmaispeliä Steamistä löydy, joten kannattaa ehdottomasti ottaa Path of Exile kokeiluun jos olet ARPG tai Diablo fani.

Large Separator Cloud

Crusader Kings 2

Genre: Strategia | Ikäraja: 12+

Crusader Kings 2 on keskiajan Eurooppaan sijoittuva strategiapeli jossa sinusta tehdään hallitsija ja voi tehdä melkeinpä mitä tahansa mieleen juolahtaa ja voit yrittää saavuttaa jokin pelin 161 Steam-saavutuksesta, mutta yleensä pelin tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman paljon valtaa ja iso valtakunta ennen kuolemaasi.

Voit aloittaa sotia, tulla myrkytetyksi, mennä naimisiin sukulaistesi kanssa ja luoda täysin omanlaisesi tarinan joka pelikerralla riippuen valinnoistasi. Pelin parasta antia onkin hauskojen valintojen tekeminen ja niiden uskomattomien seurausten näkeminen myöhemmin pelissä.

Sukupuun ylläpitäminen ja lapsien tekeminen on myös tärkeää, jotta voit jatkaa hallitsemista kuolemasi jälkeen, sillä muuten peli on hävitty.

Crusader Kings 2 on uskomattoman monipuolinen vaikka se on jo yli 10 vuotta vanha peli, mutta onneksi sen graafinen tyyli toimii mainiosti nykypäivänäkin.

Ehkä isoin ongelma monelle on se, että peliä ei ole saatavilla suomeksi, joten vahva englanninkielen taito on tarpeen jotta tätä tekstipohjaista peliä jaksaa pelata ja jotta pysyy perillä sen kaikista tarinoista ja juonenkäänteistä.

Jos pidät historiasta ja tekstipohjaisista peleistä jossa valintoja on loputtomasti, kannattaa ehdottomasti tätä historiallista maailmanvalloitusta kokeilla ja jos pääset pelin ideaan mukaan, kannattaa ehdottomasti tutkia mielenkiintoisia Steam-saavutuksia, sillä ne ovat oikeasti haastavia ja lisäävät peliin tekemistä.

Large Separator Cloud

Trove

Kategoria: MMORPG / Avoin maailma | Ikäraja: 7+

Trove on Minecraftin tapaan vokseligrafiikoilla varustettu avoimen maailman roolipeli, jossa taistellaan kavereiden kanssa erinäisiä monstereita vastaan ja hankitaan parempia esineitä, aseita ja vaatteita.

Pelissä on monta eri hahmoluokkaa ja loputtomasti pelattavaa, sillä pelaajat voivat myös itse luoda pelattavia tasoja tai jopa kokonaisia maailmoja.

Trovessa rakennetaan oma koti johon voi siirtyä tehtävien jälkeen ja siellä voi sitten luoda uusia esineitä tai siirtyä seuraaviin tehtäviin.

Kodin lisäksi voit luoda oman klubin tai klaanin kavereittesi kanssa ja rakentaa oman maailman yhdessä. Peli tukee myös Steam Workshoppia josta voi ladata muiden pelaajien luomaa sisältöä.

Kaikkea ei tietenkään tarvitse rakentaa itse, sillä pelissä on paljon valmista sisältöä, pelimuotoja ja muuta tekemistä.

Trovessa voi luoda ja rakentaa melkeinpä mitä tahansa ja vain taivas on rajana, joka tekee tästä ilmaispelistä uskomattoman monipuolisen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisen.

Large Separator Cloud

Crossout

Genre: Ajoneuvotaistelu | Ikäraja: 7+

Crossout on Mad Max tyylinen ajoneuvotaistelupeli jossa pelaajat rakentavat omat ajoneuvonsa ja tunkevat ne täyteen suojuksia, aseita, tykkejä, piikkejä ja mitä nyt mieleen juolahtaakaan. Näillä laitteilla lähdetään sitten aavikolle sotimaan muita samanlaisia sekamelskoja vastaan ja koitetaan parhaan mukaan tuhota muiden luomukset.

Crossoutin tärkein ominaisuus onkin autotalli jossa ajoneuvoja voi rakennella, sillä se on todella vapaa ja yhdistelmiä on melkeinpä loputtomasti. Kun olet luonut haluamasi auton, mene testaamaan se kentälle ja tule takaisin talliin parantelemaan ongelmakohtia.

Pelissä on myös yksinpelattava tarinamoodi, mutta PvP-tila on tietysti pelin avain.

Isoin ongelma Crossoutissa on todella hidas progressio ja uusien osien hankkiminen jos ei halua käyttää peliin oikeaa rahaa. Tavallisesti tämä ei olisi isokaan ongelma ilmaispelissä, mutta tässä pelissä nämä uudet osat mahdollistavat parempien aseiden rakentamisen, mikä mahdollistaa siis tehokkuuden ostamisen rahalla.

Toisin sanoen Crossout on ’pay-to-win’ peli jossa ilmaiseksi pelaava jää monesti alakynteen, mutta onneksi suurin osa muistakin pelaajista ovat ilmaiseksi pelaavia, joten tällöin pääset tuhoamaan muita tasavertaisia laitteita.

Scroll to Top