Parhaat ilmaiset autopelit

8 Parasta ILMAISTA autopeliä (2024) (pelivideoiden kera)

Ilmaisia autopelejä ja muita ajopelejä on lukemattomia, mutta suurin osa niistä on surkeita tai löytyy vain mobiililaitteilta. Loput ovat täynnä maksumuureja ja hinnoittelua. Harmillisesti ilmaisia autopelejä ei ole montaa jotka ansaitsevat paikkansa tällä listalla, mutta löysimme silti muutaman lataamisen arvoisen pelin.

Kaikki alla mainituista autopeleistä on ladattavissa tietokoneelle, mutta moni on saatavilla myös muille laitteille.

Parhaita ilmaisia autopelejä ovat muun muassa Trackmania, Asphalt -sarja, RaceRoom, Engine Evolution, Live For Speed ja klassinen Death Rally. Lisäsimme listaan myös Rocket Leaguen, sillä se on huippusuosittu ja saattaa olla juuri oikea lääke autopeli-kutinaasi, vaikka se luokitellaankin enemmän muihin genreihin.

Tsekkaa myös massiivinen listamme 20 parhaasta ilmaisesta Steam pelistä, joita ei tältä listalta löydy.

Jos tiedät muita ilmaisia autopelejä jotka ansaitsevat paikan tällä listalla tai jos jokin listan linkeistä on vanhentunut, ilmoita meille pikaisella sähköpostilla osoitteessa palaute@bittitaivas.fi

Large Separator Cloud

Pikanavigointi

Trackmania
Asphalt 9: Legends
Engine Evolution
Live For Speed
RaceRoom Racing Experience
Torque Drift
Rocket League
Death Rally Classic
Large Separator Cloud

Trackmania

Alustat: PC (Ubisoft / Epic), PlayStation (Tulossa 2023) & Xbox (Tulossa 2023)

Trackmania on yksi tunnetuimmista ajopelisarjoista joka keskittyy erityisesti omien aikojen parantamiseen ja muita vastaan kisailemiseen verkossa.

Peli on kuuluisa monipuolisista, painovoimaa uhmaavista radoista ja rataeditorista jolla voi helposti luoda omia ratoja.

Ensimmäinen TrackMania peli julkaistiin vuonna 2003 ja uusin versio kulkee kymmenen peliä myöhemmin myös samalla nimellä, mutta tunnetaan fanien keskuudessa nimellä Trackmania 2020, sillä se julkaistiin kyseisenä vuonna.

Trackmania tunnetaan erityisesti aktiivisesti peliyhteisöstä ja tuhansista pelaajien luomista radoista ja turnauksista.

Trackmania ajopeli

Tässä pelissä kisojen sijoitukset ja mitalit mitataan tarkasti ajan perusteella, eikä esimerkiksi muita pelaajia päin voi kolaroida. Jos siis et pidä aika-ajo tyylisestä ajamisesta, ei Trackmania ehkä sovi sinulle.

Trackmania on ladattavissa ilmaiseksi Ubisoftin sivuilta, mutta sen voi ladata myös Epic Games Storesta. Tämä kuitenkin käynnistää myös Ubisoft ohjelmiston, joten ei ole järkevää ladata peliä sitä kautta. Peli julkaistaan myös konsoleille vuoden 2023 alussa.

Trackmaniasta on saatavilla ilmaisversio jossa pystyy pelaamaan muutamia valmiita ratoja ja 25 radan kausittain vaihtelevia sarjoja ja eri pelimuotoja.

Pelistä on myös saatavilla 10 euroa vuodessa maksava ’Standard’ versio, jolla voit pelata muiden pelaajien luomia ratoja, liittyä muiden pelaajien omille palvelimille, pelata päivittäisissä turnauksissa ja pelata kehittäjien valitsemaa päivittäin vaihtuvaa rataa. Voit myös luoda omia ratojasi ja jakaa niitä muiden kanssa.

Trackmania autopeli

Pelistä voi ostaa myös 30 euroa vuodessa maksavan ’Club’ version, joka lisää kaiken muun ohella myös mahdollisuuden luoda oman palvelimen, ladata haamuautoja ratojen parhaista suorituksista, mahdollisuuden pelata Grand League turnauksissa ja mahdollisuuden käyttää erilaisia maalipintoja autoissa.

Trackmanian perusversion ollessa kuitenkin täysin ilmainen, saa siitä varmasti kymmeniä tunteja hauskaa ajamista ja saat varmasti selville onko peli sopiva juuri sinulle ja kannattaako ostaa mainittuja lisäominaisuuksia vai ei.

Steamissä on myös saatavilla ilmainen mutta vanhempi TrackMania Nations Forever joka julkaistiin vuonna 2008 ja sisältää edelleen varsin aktiivisen yhteisön. Se onkin yleensä hyvä vaihtoehto jos tietokoneesi ei jaksa pyörittää uudempaa Trackmaniaa tarpeeksi sulavasti, sillä tämä vanhempi versio pyörii varmasti koneella kuin koneella.

Large Separator Cloud

RaceRoom Racing Experience

Alustat: PC (Steam)

RaceRoom on yksi suosituimmista ilmaisista rallisimulaattoreista, sillä se sisältää todella korkealaatuiset grafiikat ja monipuolisen tuen niin näppäimistölle, rattiohjaimille kuin VR-laseillekin.

RaceRoom Racing Experience omaa luultavasti tämän ajopeli-listan parhaat grafiikat ja huippuunsa hiotut fysiikat, mitä simulaattorilta tulisikin odottaakin. Peliin on saatu mukaan myös oikeat automerkit Porschesta McLareniin ja yli 40 oikeaa rataa.

RaceRoom Racing Experience ajopeli

RaceRoom ei kuitenkaan ole kovin helposti omaksuttava rallipeli aloittelijoille, sillä se on luotu harrastajat mielessä ja se pyrkiikin luomaan mahdollisimman realistisen ajokokemuksen.

Grafiikoiden lisäksi eniten pelissä on saanut positiivista palautetta sen äänimaailma, sillä autojen äänet ovat uskomattoman realistisia ja parempia ääniä on vaikea löytää muista autopeleistä.

Ongelmana RaceRoomissa on kuitenkin sen hinnoittelu, sillä ilmaisversiossa tulee mukana todella rajallinen määrä ratoja ja autoja, eikä mikrotransaktioilta voi välttyä jos peliin aikoo upottaa enemmän aikaa.

RaceRoom Racing Experience autopeli

RaceRoom on kuitenkin ilmainen rallipeli jota voi pelata ilmaiseksi niin kauan kuin pää kestää samoja karttoja ja autoja, joten siinä ehtii kyllä päättää onko tässä pelissä ajaminen tarpeeksi hauskaa ansaitakseen luottokortin vinguttamisen.

Rallisimulaattoreiden kohdalla vastaavia ilmaisia vaihtoehtoja on kuitenkin vaikea löytää.

Yllä oleva video vertailee ilmaista RaceRoomia yhteen suosituimmista maksullisista rallisimulaattoreista, Assetto Corsa: Competizioneen.

Large Separator Cloud

Asphalt 9: Legends

Alustat: PC (Microsoft Store), Xbox, Nintendo Switch, Android, iOS

Asphalt sarja sai alkunsa mobiililaitteilla, mutta suosion kasvaessa niin grafiikat kuin pelin monipuolisuuskin on kasvanut ja sarjan yhdeksännessä osassa sitä voi jo verrata jo isompien pelitalojen ilmaisiin arcade rallipeleihin.

Asphalt 9 Legends autopeli

Asphalt on arcade-tyylistä ajamista, eli realistisuutta ei yritetäkään ajaa takaa. Vastaan tulee siis värikkäitä ympäristöjä, vauhti-boostereita, power-uppeja, paljon driftausta ja näyttäviä kolareita.

Koska peli toimii myös mobiililaitteilla, on hyvä suorituskyky taattu millä tahansa laitteella.

Ongelmallisinta Asphaltissa, kuten monessa muussakin ilmaisessa rallipelissä, on aggressiiviset mikrotransaktiot. Voit pelata koko pelin läpi maksamatta senttiäkään, mutta eteneminen hidastuu huomattavasti ja maksamalla pääsee etenemään nopeammin ja monipuolisemmin. Periaatteessa kaiken voi avata ilmaiseksi, mutta se vaatii pitkäaikaista pelaamista.

Asphalt 9 Legends ajopeli

Peli sisältää yli 180 eri autoa ja muutamia brändiyhteistyö-autojakin kuten Lamborghinin ja McLarenin.

Asphaltissa voi myös luoda oman klubin johon voi liittyä vaikka kavereiden kanssa, jolloin voi seurata toistensa menestystä ja kisailla yhdessä.

Kaiken kaikkiaan jos pidät Forza Horizonin tyylisistä arcade-ajopeleistä, kannattaa Asphalt 9: Legendsille antaa mahdollisuus ja kokeilla onko se tarpeeksi vauhdikas autopeli omaan makuusi.

Large Separator Cloud

Torque Drift

Alustat: PC (Steam), Android, iOS

Torque Drift on nimensä mukainen driftauspeli jossa pisteet kertyvät nopeammin, mitä paremmin ja sulavammin driftaat.

Pelin käyttöliittymästä huomaa heti että se on alun perin kehitetty mobiililaitteille, mutta kuten esimerkiksi yllä mainittu Asphalt, se näyttää yllättävän hyvältä myös tietokoneella ja pyörii varsin sulavasti.

Torque Drift autopeli

Torque Driftin kehittäjät ovat myös päivittäneet peliä aktiivisesti ja työskennelleet pelaajien kanssa saadakseen peliin mainion tuen erinäisiä rattiohjaimia ja vaihteita varten.

Pelissä voi pelata erinäisiä pelimuotoja ja haasteita yksin, mutta tietysti netissä muita pelaajia vastaan kisaaminen onnistuu myös.

Torque Drifitssä saa pisteitä, rahaa ja tietysti ’lootboxeja’ erinäisistä kilpailuista ja sponsoreiden haasteista, joilla voi sitten saada parempia osia, autoja ja maalipintoja.

Torque Drift ajopeli

Iso osa pelistä vaatii joko odottelua tai luottokortin vinguttamista näiden ajastimien ohittamiseksi, mutta pelillisesti Torque Drift on mukavaa ajanvietettä jos tykkää driftaamisesta eikä halua maksaa muutamaa kymppiä suositusta CarX Drift Racing pelistä.

Torque drift on aktiivisessa kehityksessä saaden uusia päivityksiä ja sisältöä joka kuukausi, joten pelaaminen ei varmasti lopu kesken jos tälle ilmaiselle driftauspelille antaa mahdollisuuden.

Large Separator Cloud

Engine Evolution

Alustat: PC (Steam)

Engine Evolution on moottoripyörien ympärille keskittyvä netissä muita pelaajia vastaan pelattava rallipeli.

Peli on ollut aktiivisessa kehityksessä useamman vuoden ja pelin kehittäjä on lisännyt uuden pelin Steamiin muutaman vuoden välein samalla nimellä ja artikkelin kirjoitushetkellä uusin versio on Engine Evolution 2022.

Engine Evolution ajopeli

Peli sisältää paljon erilaisia moottoripyöriä ja muitakin ajoneuvoja, vaikka ne ajavatkin varsin samankaltaisesti. Uusimmassa päivityksessä peliin lisättiin jopa formuloita.

Tätä peliä ei kuitenkaan kannata ottaa liian tosissaan sillä peli ei myöskään ota itseään liian tosissaan. Välillä on varsin huvittavaa katseltavaa kun edellä ajava kuski heiluu kurveissa ja kaatuu eteesi pappatunturillaan liian tiukan käännöksen jälkeen.

Ajoneuvojen värikokonaisuuksia voi tietysti myös kustomoida hyvin monipuolisesti, jotta saat juuri sinun näköisesi menopelin.

Engine Evolution autopeli

Pelissä voi kisata samaan aikaan 12 pelaajaa ja kontrollit ovat varsin intuitiiviset ja helpot oppia. Peli sisältää 90 klassikkoajoneuvoa ja 25 monipuolista rataa eri ympäristöissä.

Engine Evolutionissa on myös päivittäisiä haasteita ja saavutuksia jotka lisäävät tekemistä pitkäksi aikaa.

Pelillä on aktiivinen Discord kanava johon löytyy linkki pelin Steam-sivuilta, jos haluat löytää peliseuraa tai nähdä miten pelin kehitys etenee.

Large Separator Cloud

Rocket League

Alustat: PC (Epic), PlayStation, Xbox, Nintendo Switch

Rocket League on arcade-tyylinen mikroautoilla pelattava 3 vs 3 jalkapallopeli, jossa pelataan nopeatempoisia lyhyitä matseja suljetulla kentällä ja yritetään saada mahdollisimman monta maalia keinolla millä hyvänsä.

Vaikka Rocket Leaguen voisi ehkä luokitella enemmän jalkapallo- kuin autopeliksi, on tämä suositumpi kuin mikään muu peli tällä listalla ja hyvästä syystä.

Rocket League ajopeli

Autoilla voi hyppiä ja lentää tarpeen mukaan tai painaa turbon pohjaan maan pinnalla. Tarpeeksi vauhdikkaalla kolarilla voi jopa tuhota vastustajan menopelin.

Rakettiliigaa voi pelata niin tekoälyä vastaan kuin kavereiden kanssa verkossakin, mutta pelin ydin on kilpatila jossa pääsee kisaamaan saman tasoisten vastustajien kanssa ja voittajan taso eli rank kasvaa taidon mukana.

Koska kyseessä on ilmainen ajopeli, voi peliin käyttää oikeata rahaakin, mutta sillä voi ostaa ainoastaan kosmeettisia lisäosia kuten vaikkapa auton maalipintoja tai taustamusiikkia, jotka eivät vaikuta itse pelikokemukseen, pitäen pelin kaikin puolin reiluna.

Rocket League autopeli

Mainion ajopelin Rocket Leaguesta tekee sen oppimiskäyrä, sillä peliin on todella helppo päästä mukaan ja oppia sen perusteet, mutta aina jää varaa parantamisen varaa vaikka olisit pelannut satoja tunteja.

Ottelut ovat mukavan lyhyitä ja niitä voi pelata yhdessä kavereiden kanssa samassa joukkueessa, joten se on myös mainio vaihtoehto jos ei ole tunteja aikaa pelata.

Large Separator Cloud

Live For Speed

Alustat: PC (lfs.net)

Live For Speed on 20 vuotta vanha verkossa pelattava rallisimulaattori, joka on edelleen aktiivisessa kehityksessä ja omaa päivittäisiä kilpaluja ja aktiivisen pelaajakannan.

LFS ei ole ikänsä vuoksi graafisesti kovin näyttävä peli, mutta se pyörii melkeinpä millä tahansa kokoonpanolla.

Pelin kehittäjät tarjoavat jopa työkalut joilla voi mallintaa peliin omia autoja tai auton osia ja voit myös ladata muiden luomia ajoneuvoja pelin verkkosivuilta.

Live For Speed autopeli

Äänetkin ovat varsin vanhanaikaisia, mutta niitä voi hieman parantaa lataamalla fanien luomia lisäosia.

Live For Speed on tosikuskeja varten luotu simulaattori ja se on jättänyt tarkoituksella pois turhat ohjeet ja muut apuvälineet kuten radassa näkyvät nuolet, jotta pelissä ajetaan oman taidon mukaan.

Peliä on tarkoitus pelata asiallisella rattiohjaimella jossa tämä peli loistaakin erityisesti verrattuna muihin ilmaisiin ajopeleihin.

Jos et rattia vielä omista, ei sitä ehkä kannata erikseen ostaa Live For Speediä varten, sillä näyttävämpiä maksullisia rallisimulaattoreita löytyy paljon.

Live For Speed ajopeli

Harmillisesti pelin ilmaisversiossa voi pelata ainoastaan kolmella erilaisella autolla ja yhdellä radalla. Live For Speedistä on kolme eri tasoista maksullista versiota koostuen 12, 24, ja 36 punnasta, joilla pääsee käsiksi useampaan autoon, rataan ja muihin ominaisuuksiin. Nämä lisenssit ovat kuitenkin ikuisia eikä kuukausimaksuja tarvitse, toisin kuin vaikkapa Trackmaniassa.

Ilmaisversion pitäisi kuitenkin kertoa tarpeeksi siitä, onko tämä ajopeli luotu juuri sinua varten, vai onko arcade-tyylisyyden puute ongelma ajaessa.

Large Separator Cloud

Death Rally (Classic)

Alustat: PC (Steam)

Suomalaisen Remedyn kehittämä Death Rally julkaistiin alun perin vuonna 1996 MS-DOS pelinä ja nousi nopeasti suureen suosioon. Siitä on myöhemmin kehitetty uudempiakin versioita, mutta ne eivät ikinä saavuttaneet kovin suuria pelaajamääriä.

Death Rally autopeli

Death Rally on ylhäältäpäin kuvattu rallipeli, jossa aloitetaan hitaalla ja heikolla kuplavolkkarilla ja tuhotaan kanssakilpailijoita erinäisillä aseilla tienaten rahaa ja päivittäen autoa kunnes lopussa pääset ajamaan Duke Nukemia vastaan.

Peli etenee alussa varsin hitaasti, mutta auton päivittäminen ja nopeampien kisaajien tuhoaminen on palkitsevaa ja hauskaa puuhaa. Graafisesti ja mekaanisesti peli tuntuu samalta kuin se näyttää, eli ysäriltä.

Death Rally ajopeli

Tästä syystä tämä ajopeli tuskin nousee uudeksi suosikiksesi jos et ole sitä aikaisemmin pelannut, mutta nostalgian takia se oli lisättävä listan loppuun.

Remedy julkaisi tämän alkuperäisen klassikkonsa ilmaiseksi Steamissä, saadakseen mainostusta uudemmille maksullisille peleilleen, joten kannattaa tämä pieni mestariteos kokeilla vähintään jo sen takia että voit sanoa pelanneesi suomalaista videopelihistoriaa.

Scroll to Top