Näppäimistön näppäimet selitetty

Näppäimistön kaikki näppäimet selitetty (Suomalainen asettelu)

Tämän ohjeen tarkoituksena on käydä läpi kaikki tärkeät näppäimistön näppäimet ja selittää niiden nimet niin suomeksi kuin englanniksi ja mihin niitä käytetään.

Lisäsimme myös kuvia mahdollisista näppäinten sijainneista ja vinkkejä minkä muiden näppäinten kanssa niitä yleensä käytetään.

Large Separator Cloud

Näppäimistöjen eroavaisuudet

Yleisesti kaikki näppäimistöt jotka käyttävät tavallisia aakkosia, ovat suurin piirtein samannäköisiä ja erikoisnäppäimet ovat samoissa kohdissa.

Yleisin ero on kuitenkin erikoismerkkien sijainnissa, sillä esimerkiksi amerikkalaisessa näppäimistöasettelussa ei ole ääkkösiä, joten niiden tilalla on kirjoittamista helpottavat, useammin englannin kielessä käytetyt merkit kuten heittomerkki.

Myös Applen näppäimistöissä on eri merkkejä joidenkin näppäinten kohdalla, sillä Applen käyttöjärjestelmä ei käytä Windows-painiketta, vaan sen vastineena Option-painike.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, eri näppäinten takana on monesti paljon eri merkkejä ja ne vaihtelevat kielien mukaan.

Niiden sisältö riippuu myös Windowsissa asettamastasi näppäimistön kielestä, joten jos näppäimistösi kirjoittaa mielestäsi vääriä merkkejä, voi näppäimistösi kieli olla asetettuna Windowsin kautta käyttämään väärää näppäimistöasettelua.

Large Separator Cloud

Escape eli Esc

Esc näppäin
Escape näppäin

Esc -näppäin löytyy poikkeuksetta jokaisen näppäimistön vasemmasta yläkulmasta ja sitä ei yleensä käytetä muuhun kuin koko-näytön ohjelmien sulkemiseen tai valikoiden avaamiseen peleissä.

Jos esimerkiksi katsot YouTube videoita koko-näytön tilassa (fullscreen), pääset takaisin tavalliseen näkymään painamalla Esc näppäintä.

Large Separator Cloud

Funktio- tai toimintonäppäimet eli F1F12

F-Toimintonäppäimet

Tavallisissa näppäimistöissä löytyy ylimmältä riviltä Escin vierestä funktionäppäimet F1F12 joilla on ohjelmista riippuen eri toimintoja ja alitoimintoja. Joissain näppäimistöissä ei näitä näppäimiä ole laisinkaan, mutta sellaiset näppäimistöt ovat yleisesti vain tehokäyttäjien suosiossa tai kannettavissa tietokoneissa tilan säästämiseksi.

Ohjelmistokehittäjät voivat lisätä mitä tahansa toimintoja mille tahansa toimintonäppäimelle tuotteisiinsa, jonka takia kyseiset näppäimet alun perin luotiinkin.

Esimerkkejä funktionäppäinten yleisimmistä toiminnoista:

NäppäinKäyttötarkoitus
F1Avaa apuikkunan tai lisätietoja aktiivisesta ohjelmasta.
F2Valitse tiedosto tai kansio ja paina sitten F2 vaihtaaksesi nimeä nopeasti.
F3Avaa hakutoiminnon monissa ohjelmissa kuten verkkoselaimessa ja resurssienhallinnassa.
F4Painamalla Alt + F4 sulkeutuu auki oleva ohjelma välittömästi (älä paina nyt tai suljet selaimesi).
F5Päivittää (lataa uudelleen) auki olevan verkkosivun kaikissa nettiselaimissa.
F6Maalaa osoiterivin selaimessa, jotta voit heti kirjoittaa uuden osoitteen klikkaamatta sitä hiirellä.
F7Aktivoi näppäimistöselaamisen verkkoselaimessa. Tällöin voit selailla verkkoa pelkällä näppäimistöllä hyödyntäen nuolinäppäimiä ja muita pikanäppäimiä.
F8Painettaessa tietokoneen käynnistyessä, avautuu BIOS/UEFI näkymä.
F9Ei yleistä Windows-toimintoa.
F10Painamalla Shift + F10 avautuu kontekstivalikko, eli sama kuin painaisit oikeaa hiirenpainiketta.
F11Avaa koko-näytön tilan selaimessa. Paina uudelleen palataksesi tavalliseen näkymään.
F12Avaa kehitystyökalut verkkoselaimessa.
Small Blue Double Sided Cloud Separator

Medianäppäimet funktionäppäinten takana

Monissa näppäimistöissä, varsinkin kannettavissa tietokoneissa näiden toimintonäppäinten takana on muitakin toimintoja, kuten näytön kirkkauden säätäminen tai äänenvoimakkuuden vaihtelu.

Nämä toiminnot voi aktivoida pitämällä Fn näppäintä pohjassa samalla kun painat jotain funktionäppäintä.

Harmillisesti kaikissa näppäimistöissä nämä toiminnot ovat satunnaisten toimintonäppäinten takana, joten ne täytyy päätellä näppäimissä näkyvistä ikoneista.

Large Separator Cloud

Sarkain eli Tab

Tab näppäin
Sarkain näppäin
Tabulaattori

Sarkain eli Tab-näppäin löytyy heti numerorivin alapuolelta Q-kirjaimen vierestä ja sillä on monta käyttötarkoitusta.

Sarkainta käytetään nimensä mukaisesti pääasiassa sarkaukseen, eli lomakkeen tai tekstin jakamiseen sarakkeisiin. Sen avulla on helpompi tasoittaa useampi tekstirivi, ilman välilyönnin turhaa naputtelua.

Toinen tärkeä toiminto Tab näppäimelle on siirtyminen lomakkeen tai muiden käyttöliittymän elementtien välillä liikkumiseen. Voit myös navigoida kyseisiä elementtejä takaperin painamalla Shift + Tab näppäinyhdistelmää.

Tämä näppäin on myös osana yhtä yleisimmistä pikanäppäimistä ikkunanhallinnan kannalta, eli Alt + Tab jolla voit helposti vaihdella aukinaisten ikkunoiden tai ohjelmien välillä.

Large Separator Cloud

Caps Lock tai Caps

Caps Näppäin
Caps Lock näppäin

Caps Lock on niin sanottu aakkoslukko joka lukitsee näppäimet isoiksi tai pieniksi kirjaimiksi kirjoituksen ajaksi.

Se toimii samalla periaatteella kuin alla esitelty Shift -näppäin, mutta Caps Lockia ei tarvitse pitää pohjassa kirjoituksen aikana. Se menee päälle näpäyttämällä ja jää päälle kunnes painat sitä uudelleen.

Monesti Caps Lock näppäimessä on pieni valo josta näkee onko näppäin aktiivisena vai ei.

Jos siis huomaat että kirjoittamasi teksti on ISOLLA KIRJOITETTUA vaikket näin haluaisi, olet luultavasti unohtanut Caps Lockin päälle.

Toisin kuin monella muulla näppäimellä, Caps Lockilla ei yleensä ole mitään muuta tarkoitusta tai erikoistoimintoja.

Jos pidät Shift näppäintä pohjassa samalla kun Caps Lock on aktiivisena, saat kirjoitettua pieniä kirjaimia kunnes päästät sen irti.

Large Separator Cloud

Vaihto eli Shift

Vaihto näppäin
Shift näppäin oikealla
Shift eli vaihto näppäin

Vaihto -näppäin eli Shift sijaitsee kahdessa eri paikassa näppäimistöllä, mutta toimii identtisesti molemmissa paikoissa.

Löydät vasemmanpuoleisen vaihtonäppäimen heti Controlin yläpuolelta, kun taas oikeasta laidasta se löytyy suoraan Enterin alapuolelta, nuolinäppäinten vierestä.

Pitämällä Shift näppäintä pohjassa, voit kirjoittaa isoja kirjaimia. Kyseinen nappi on kahdessa paikassa näppäimistöllä ainoastaan kirjoittamisen helpottamista varten, jotta sitä on helppo painaa kummalla tahansa kädellä.

Toinen tärkeä tarkoitus Shift painikkeella on aktivoida erikoismerkkejä näppäinten alta. Esimerkiksi numeronäppäimissä näet numeroiden vieressä erinäisiä merkkejä kuten 1 näppäimen päällä on huutomerkki. Tämän huutomerkin saat kirjoitettua painamalla Shift + 1 näppäimiä.

Joissain näppäimissä saattaa olla myös useampi erikoismerkki, joista toisen saa kirjoitettua hyödyntämällä Alt Gr näppäintä joka selitetään tarkemmin myöhemmin.

Esimerkiksi Shift + 2 kirjoittaa lainausmerkin mutta Alt Gr + 2 kirjoittaa @ -merkin.

Large Separator Cloud

Control eli Ctrl

Ctrl näppäin
Control näppäin
Control näppäin oikealla

Samoin kuin Shiftejä, Control -näppäimiä on yleensä myös kaksi eri puolilla näppäimistöä, jotka toimivat identtisesti.

Pääsijainen Ctrl-näppäin löytyy aina vasemmasta alakulmasta ja toinen vastaava löytyy yleensä nuolinäppäinten vasemmalta puolelta, kuten yllä olevan kuvarivin viimeisestä kuvasta näkyy.

Tämän näppäimen tarkoitus on mahdollistaa erinäisiä pikanäppäimiä, painamalla Controllia ja jotain muuta näppäintä samanaikaisesti.

Yleisimmät Control pikanäppäimet:

NäppäinyhdistelmäToiminto
Ctrl + CKopioi tekstiä tai tiedosto
Ctrl + VLiitä tekstiä tai tiedosto, kuten kuvakaappaus
Ctrl + XLeikkaa tekstiä tai tiedosto
Ctrl + STallenna avattu tiedosto
Ctrl + ZPeruuta viimeisin toiminne
Ctrl + PTulosta auki oleva verkkosivu tai tiedosto

Jos haluat kattavamman listan kaikista mahdollisista pikanäppäimistä Windowsille, ilmoita kiinnostuksestasi.

Large Separator Cloud

Windows -näppäin eli Win

Windows näppäin
Win näppäin
Windows tai Options näppäin

Windows -näppäin löytyy vain Windows käyttöjärjestelmän omaavista kannettavista tietokoneista ja sitä varten suunnitelluista näppäimistöistä.

Sen löydät helposti vasemman Alt -näppäimen vierestä, alarivistä. Jotkut näppäimet sisältävät myös toisen Windows-näppäimen välilyönnin oikealla puolella.

Windows näppäimen perustoiminto on avata tai sulkea Windowsin tehtäväpalkin aloitusvalikko, mutta se on usein osana muitakin pikanäppäimiä.

Esimerkiksi jos haluat ottaa ruutukaappauksen nopeasti, voit painaa Windows + Shift + S -näppäinyhdistelmää joka avaa ruudunkaappaustyökalun.

Voit myös esimerkiksi painaa Windows + L -näppäimiä vaihtaaksesi Windows-käyttäjää nopeasti.

Large Separator Cloud

Välilyönti eli Spacebar

Välilyönti eli Spacebar

Välilyönti eli väli -näppäin on levein ja suurin näppäin näppäimistöllä ja löytyy aina alarivin keskeltä.

Sillä ei ole muuta tarkoitusta kuin luoda välilyöntejä eli ”tyhjiä merkkejä” kirjoittaessa, mutta se on suurikokoinen jotta sitä on helppo painaa peukalolla kirjoituksen aikana.

Välilyönti on englanniksi Spacebar tai space, jolla sitä nimitetään monessa yhteydessä, joten on hyvä muistaa kyseinen termi vaikka se hieman oudolta kuulostaakin.

Large Separator Cloud

Alt ja Alt Gr -näppäimet

Vasen alt näppäin
Alt näppäin
Alt Gr näppäin

Alt -näppäin löytyy aina välilyönnin vierestä vasemmalta ja Alt Gr löytyy välilyönnin vierestä oikealta.

Alt näppäintä käytetään yleisesti vain muiden näppäinten ohella erinäisissä pikanäppäin-yhdistelmissä, yksinään sillä ei oikeastaan tee mitään.

Esimerkiksi Ctrl + Alt + Del avaa päävalikon ja Alt + F4 sulkee aktiivisen ohjelman.

Alt Gr näppäin löytyy yleensä vain Nordic-näppäimistöistä ja se on lyhenne sanoista Alternate Graphic, sillä sen tarkoituksena on helpottaa useampien erikoismerkkien kirjoitusta.

Monesti suomalaisessa näppäimistössä on yhden näppäimen kohdalla monta eri merkkiä, joista yhden saa kirjoitettua pitämällä vaihtonäppäintä (Shift) pohjassa ja toisen saa kirjoitettua pitämällä Alt Gr näppäintä pohjassa.

Jos näppäimistössä ei ole Alt Gr -näppäintä, saman toiminnon voi tehdä painamalla Ctrl + Alt näppäimiä.

Tämä siis tarkoittaa että jos omistat amerikkalaisen näppäimistön ja käytät suomenkielistä näppäinasetelmaa, voit silti kirjoittaa vaikkapa @-merkin helposti painamalla Ctrl + Alt + 2 näppäimiä.

Large Separator Cloud

Menu -näppäin eli

Valikko näppäin
Menu näppäin
Valikko Controlin takana

Menu eli valikkonäppäin on hieman harvinaisempi ilmentymä näppäimistöllä ja kuten yllä olevan kolmannen kuvan tapauksessa, se on piilotettu Ctrl -näppäimen taakse ja sen saa aktivoitua kyseisellä näppäimistöllä painamalla Fn + Ctrl näppäimiä.

Menu-näppäin löytyy yleensä vain Windowsia varten luoduista näppäimistöistä ja sen tarkoituksena on avata kontekstivalikko eli sama valikko jonka saa auki painamalla oikeaa hiirenpainiketta.

Saman toiminnon saa yleensä toistettua myös painamalla Shift + F10 näppäinyhdistelmää.

Näppäimen tarkoitus on ollut auttaa käyttöjärjestelmän käyttöä jos hiiressä ei sattunut olemaan useampaa hiirenpainiketta tai jos haluaa navigoida järjestelmää ilman hiirtä.

Monissa näppäimistöissä tämä Menu-näppäin on korvattu Windows– tai Fn -näppäimellä, sillä se on useimmille käyttäjille varsin tarpeeton.

Large Separator Cloud

Function eli Fn

Function näppäin
Fn button
FN painike

Function näppäin, yleensä lyhennetty Fn on niin sanottu toimintonäppäin, joka löytyy yleensä joko oikean tai vasemman Ctrl näppäimen vierestä.

Sitä on tarkoitus käyttää yhdessä F1F12 näppäinten kanssa, jotta niiden taakse piilotetut mediatoiminnot tai muut lisätoiminnot voi aktivoida.

Uudemmissa näppäimistöissä voi olla muissakin näppäimissä lisätoimintoja jotka voi aktivoida Fn näppäimellä ja nämä voi yleensä tunnistaa pienistä ikoneista näppäinten reunoissa, jotka eivät ole tavallisia erikoismerkkejä.

Voit myös ottaa Windows näppäimen pois käytöstä painamalla Fn + Windows näppäimiä, jos huomaat painavasi sitä vahingossa esimerkiksi pelatessa.

Large Separator Cloud

Palautusnäppäin eli Enter

Palautusnäppäin
Rivinvaihto Enter nappi
Enter näppäin

Palautusnäppäin eli Enter on yksi tunnistettavimmista näppäimistä, sillä sitä käytetään yleisenä valintanäppäimenä ja se on useimmiten näppäimistön isoin näppäin välilyönnin ohella.

Päätoiminto Enterillä on uuden kappaleen aloittaminen kirjoitettaessa, jolloin voit jatkaa kirjoittamista seuraavalta riviltä.

Enter on myös yleinen valintanäppäin, mikä tarkoittaa että sitä painamalla voi hyväksyä dialogeja tai vaikkapa aktivoida hakukentät.

Tämä siis tarkoittaa että voit esimerkiksi siirtyä uudelle verkkosivulle tai suorittaa Google haun kun painat Enteriä osoitteen tai hakusanan kirjoituksen jälkeen.

Large Separator Cloud

Askelpalautin eli     tai Backspace

Askelpalautin painike
Backspace näppäin
Peruutuspainike

Askelpalautin eli Backspace löytyy Enterin yläpuolelta ja siinä on yleensä pelkkä vasemmalle osoittava nuoli, mutta kansainvälisemmissä näppäimistöissä siinä lukee myös backspace.

Näppäimen ainoa tarkoitus on poistaa kirjoitettua tekstiä kirjain kerrallaan.

Jos pidät näppäintä pohjassa, poistaa se tekstiä nopeutuvaan tahtiin kunnes poistettavaa tekstiä ei enää löydy.

Large Separator Cloud

Print Screen eli PrtSc

Prt Sc näppäin
Print Screen näppäin
PrntScrn näppäin

Print Screen eli PrtSc on kuvakaappaus nappi ja se löytyy ylimmältä näppäinriviltä, yleensä funktionäppäinten lopusta.

Näppäintä painamalla tallentuu kuva kaikista näytöistäsi leikepöydälle jonka voit sitten liittää johonkin kuvanmuokkausohjelmaan painamalla Ctrl + V näppäimiä.

Jos haluat lukea tarkemmat ohjeet ja enemmän pikanäppäimiä ja työkaluja kuvakaappausten ottamiseen Windowsilla, lue täysi ohjeemme alla olevasta painikkeesta.

Large Separator Cloud

Scroll Lock eli ScrLk

ScrollLock näppäin
Sc Lukitus Näppäin

Scroll Lock näppäin on yleensä lyhennetty ScrLk ja löytyy yllä mainitun Print Screen näppäimen vierestä.

Tämä näppäin luotiin alun perin komentokehotteen käyttöä varten jolloin tekstiä haluttiin skrollata ilman hiirtä. Aktivoimalla Scroll Lockin, voit vierittää näkymää nuolinäppäimillä niiden osoittamaan suuntaan.

Skrollauksen lukitseminen on hyödyllisempää kannettavilla tietokoneilla joissa on kosketuslevy hiiren tilalla, jolla skrollaaminen on epäkäytännöllisempää.

Monet ohjelmat tai verkkosivustot eivät tue tämän näppäimen toimintaa, mutta esimerkiksi Microsoft Excel tukee Scroll Lockia ja mahdollistaa näin nuolinäppäimillä skrollaamisen, solujen välillä siirtymisen sijasta.

Large Separator Cloud

Pause / Break

Lepotila painike
Pause Break näppäin

Pause Break on myös hyvin vanha ja harvoin käytetty nappi, joka on Scroll Lockin tavoin tarkoitettu komentokehotteen kanssa työskentelyyn.

Jos ajat jotain tekstipohjaista ohjelmaa komentokehotteessa, voit pysäyttää ohjelman suorituksen painamalla Pause nappia.

Jos ohjelman koodi sen sallii, voit jatkaa suoritusta painamalla kyseistä näppäintä uudelleen, muuten ohjelman suoritus keskeytyy ensimmäisen painalluksen jälkeen.

Jotkut emolevyt mahdollistavat myös käynnistyksen keskeyttämisen painamalla Pause / Breakia jotta ehdit lukea mahdolliset virheviestit aloitusruudulta.

Jos painat Ctrl + Pause Break nappia, aktivoituu pausen sijasta break, joka keskeyttää komentokehotteessa suoritettavan ohjelman suoraan.

Saman toiminnon voi nykyään suorittaa painamalla Ctrl + C näppäimiä komentokehotteessa.

Large Separator Cloud

Insert (Ins)

Ins Näppäin

Insert eli lyhennettynä Ins näppäin löytyy yleensä kuvan osoittamasta sijainnista näppäimistöllä, paitsi kannettavissa tietokoneissa se on monesti ahdettu yläriville.

Insert-toiminto muuttaa kirjoittamisen nimensä vastaisesti niin sanottuun korvaavaan tilaan, jolloin kaikki kirjoittamasi teksti korvaa seuraavan kirjaimen.

Tämä siis tarkoittaa että jos painat Insertiä ja klikkaat jonkin sanan keskeltä, kirjoittaessasi kirjaimen, korvautuu sanan keskeltä seuraava kirjain kirjoittamallasi kirjaimella.

Insert jää Caps Lockin tyyliin aktiiviseksi yhden painalluksen jälkeen, joten sitä täytyy painaa uudelleen palauttaaksesi tavallisen kirjoitusmoodin.

Large Separator Cloud

Delete (Del)

Del näppäin

Delete näppäin on nimensä mukainen ja yksi eniten käytetyistä erikoisnäppäimistä.

Jos valitset jonkin tiedoston tai vaikka kokonaisen kansion ja painat Del näppäintä, siirtyy valittu tiedosto Windowsin roskakoriin.

Jos haluat poistaa tiedoston lopullisesti ja ohittaa roskakorin, voit myös painaa Shift + Del yhdistelmää, mutta tällöin et voi enää palauttaa poistettua tiedostoa.

Deletellä voit myös poistaa maalatun tekstin tekstieditorista ja sitä painamalla voi myös poistaa seuraavan kirjaimen valitsemastasi tekstin kohdasta.

Large Separator Cloud

Home ja End

End ja Home näppäimet

Home ja End näppäimillä pääset tekstinkäsittelyssä rivin alkuun tai loppuun helposti.

Tämä on enimmäkseen hyödyllistä jos koodaat ja kirjoitat pitkiä rivejä, muuten yleensä hiiren käyttö on nopeampaa.

Missä nämä näppäimet ovat erityisen hyödyllisiä on verkkoselaimet. Jos painat vaikkapa tällä sivustolla Home -näppäintä, siirryt suoraan tämän artikkelin alkuun.

Vastaavasti End painikkeella pääset hyppäämään suoraan sivun loppuun.

Large Separator Cloud

Page Up ja Page Down (PgUp ja PgDn)

PpgUp ja PgDn näppäin

Page Up ja Page Down näppäimet toimivat nimensä mukaisesti, siirtyen edelliselle tai seuraavalle sivulle avonaisessa dokumentissa.

Kyseiset näppäimet toimivat myös mainiosti verkkoselaimessa, mutta toisin kuin Home ja End, nämä näppäimet siirtyvät vain hieman alas- tai ylöspäin joka helpottaa lukemista ja vähentää turhaa skrollailun tarvetta.

Jos haluat selailla verkkosivua automaattisesti alaspäin, voit myös painaa hiiren rullaa ja siirtämällä hiirtä hieman haluamaasi suuntaan, jolloin sivusto alkaa skrollaamaan hiljalleen hiiren osoittamaan suuntaan.

Large Separator Cloud

Nuolinäppäimet

Nuolinäppäimet

Nuolinäppäimet ovat varsin itsestään selviä toiminnallisuutensa kannalta, mutta eri ohjelmat hyödyntävät niitä eri tavalla.

Yleisin käyttötarkoitus on tekstinkäsittelyssä, jossa nuolilla voit siirtyä rivejä ylös ja alas tai siirtää osoitinta kirjain kerrallaan edestakaisin.

Verkkoselaimessa voit monesti myös skrollata ylös- tai alaspäin nuolinäppäimillä jos klikkaat ensin tyhjää aluetta sivustolla.

Large Separator Cloud

Numeronäppäimistö eli Numpad (ja NumLock)

Numpad ja Numlock näppäimet

Numeronäppäimistö eli numpad löytyy ainoastaan täysikokoisista näppäimistöistä, mutta sen voi ostaa myös irrallisena oheislaitteena.

Numeronäppäimistön tarkoituksena on kirjoittaa pidempiä numeroita tai laskutoimituksia nopeammin yhdellä kädellä.

Voit kytkeä numeronäppäimistön päälle tai pois painamalla NumLock näppäintä.

Jos aktivoit kyseisen näppäimen, numeronäppäimistä ei tule ulos numeroita, vaan numeroiden alla olevat toiminnot (yleensä Ins, Del, Home yms.)

Large Separator Cloud

Applen Mac-näppäimistön omat näppäimet

Mac näppäimistön option ja command

Mac-näppäimistöissä on erilaiset symbolit Windows -näppäimen ja Alt -näppäimen tilalla.

Control ja Fn näppäimet ovat ennallaan, mutta Win näppäimen korvaa Command eli Cmd näppäin.

Command painikkeella on samankaltaiset toiminnot kuin Ctrl napilla on Windowsilla, eli sitä käytetään enimmäkseen pikanäppäinten yhteydessä.

Esimerkiksi Cmd + C on kopiointi, Cmd + V on liittäminen ja Cmd + F avaa hakutoiminnon dokumenteissa tai tiedostojenhallinnassa.

Alt näppäimen korvaa Option näppäin, joka toimii hyvin samankaltaisesti kuin Alt Gr näppäin.

Sitä painamalla saa näppäimistä kirjoitettua lisää erikoismerkkejä joiden lisäksi sitä käytetään myös muiden näppäinten kanssa osana pikanäppäimiä.

Large Separator Cloud

Jos huomaat näppäimistöohjeessamme puutteita tai haluaisit tarkemman selityksen jostain napista, lähetä meille pikainen sähköposti osoitteeseen palaute@bittitaivas.fi ja yritämme parhaamme mukaan parantaa ohjetta.

Scroll to Top