Hiiren osoitin kursori muokkaus

Vaihda hiiren nopeutta ja osoitinta helposti Windowsilla (2024)

Jos tietokoneesi hiiri liikkuu liian nopeasti tai jos sen osoitin on liian pieni tai haluat vain muuttaa kursorin isommaksi, onnistuu se todella helposti Windowsin asetuksista.

Windowsin asetuksista voit kursorin graafisen ulkoasun ohella muuttaa myös esimerkiksi hiiren rullan nopeutta ja tuplaklikkauksen aktivointinopeutta.

Voit jopa aktivoida asetuksen jolla Window näyttää kursorin nykyisen sijainnin grafiikoiden avulla painamalla Ctrl-näppäintä näppäimistöllä.

Kaikki hiiren asetukset löytyvät Windowsilla samasta paikasta asetusten syövereistä, jonne pääset helposti kirjoittamalla työkalupalkin hakupalkkiin ’hiiren asetukset’ ja avaamalla ne.

Hiiren asetukset Windows 11

Avautuneesta ikkunasta näet kaikki tärkeät asetukset helposti muutettavissa kuten hiiren osoittimen nopeuden ja alimpana hiiren osoittimen.

Jos olet tottunut avaamaan hiiren asetukset ohjauspaneelin kautta, voit ottaa vanhan ohjauspaneelin käyttöön myös Windows 11:lla.

Large Separator Cloud

Hiiren nopeuden muuttaminen

Helpoiten muutat hiiren tai trackpadin nopeutta avaamalla hiiren asetukset ja liu’uttamalla ’Hiiren osoittimen nopeus’ -otsikon viereistä liukusäädintä.

Hiiren oletusnopeus on 10, ja sen voi laskea ykköseen asti tai nostaa jopa 20:neen.

Voit myös muokata hiiren rulla vieritysnopeutta alemmasta osiosta, valitsemalla kerralla vieritettävien rivien määrän. Tämä nopeuttaa verkkosivujen selailua huomattavasti.

Voit myös muuttaa osoittimen nopeutta klikkaamalla auki ’Hiiren lisäasetukset’ ikkunan ala-osasta.

Hiiren osoittimen nopeus Windowsilla

Sieltä navigoi ’Osoittimen asetukset’ -välilehdelle ja liikuta ylimmäistä liukusäädintä haluamasi kursorin nopeuden kohdalle.

Kannattaa myös poistaa ’Paranneltu osoittimen tarkkuus’ käytöstä, varsinkin jos pelaat pelejä, sillä se muokkaa hiiren liikerataa koneellisesti joka voi olla ongelmallista varsinkin tarkkuutta vaativissa peleissä.

Large Separator Cloud

Hiiren osoittimen värin ja koon muuttaminen

Hiiren osoittimen suurentaminen ja kursorin vaihtaminen selkeämmäksi on myös todella nopea prosessi.

Helpoiten tämä onnistuu menemällä takaisin hiiren asetuksiin ja klikkaamalla ikkunan alareunasta ’Hiiren osoitin’ -valintaa.

Tämä avaa neljä eri värivalintaa kursorille ja liukusäätimen osoittimen koolle. Ensimmäinen valinta on oletusosoitin, mutta voit silti vaihtaa sen kokoa suuremmaksi. Toinen valinta on valkoisen sijaan musta kursori.

Kolmas valinta on hieman erikoisempi eli käänteiset värit, joka vaihtaa väriä riippuen siitä minkä värisellä taustalla hiiri sillä hetkellä on. Tämä auttaa hiiren sijainnin hahmottamista minkä värisellä taustalla tahansa.

Viimeinen valinta antaa käyttäjän valita minkä tahansa värin kursorin väriksi ja yllä olevassa kuvassa näet esimerkin sinisestä hiiren osoittimesta.

Large Separator Cloud

Hiiren kursorin vaihtaminen selkeämmäksi

Jos pelkkä kursorin värin ja koon muuttaminen ei riitä, voit myös vaihtaa kursorin grafiikkaa tilanteen mukaan. Voit esimerkiksi vaihtaa tavallisen nuolen sormi-osoittimeksi tai vaikkapa plus-symboliksi tarkemman klikkailun avuksi.

Pääset tarkempiin hiiren asetuksiin menemällä ensin hiiren asetuksiin kuten aikaisemminkin, ja valitse ikkunan alareunasta ’Hiiren lisäasetukset’ ja avaa sieltä ’Osoittimet’ -välilehti.

Voit sitten valita ylimmästä pudotusvalikosta haluamasi osoitinkokoelman jotka sisältävät sopivat kursorit eri tilainteisiin kuten linkkien klikkaamiseen ja kirjoittamiseen.

Jos haluat vaihtaa kursorin erilaiseksi tietyissä tilanteissa, voit tehdä sen tuplaklikkaamalla sopivaa kursoria valitusta listasta ja valita haluamasi osoittimen selailuikkunasta. Näet kätevän esikatselun selailuikkunan vasemmasta alareunasta, joka on hyödyllinen sillä kursorien nimet ovat varsin outoja.

Suosittelemme muokkaamaan muita kuin ’Windowsin oletus’ -vaihtoehtoja, sillä vaihtamalla takaisin niihin saat helposti oletusasetukset takaisin käyttöön.

Voit myös muuttaa Windowsin käyttöliittymän ja tekstit suuremmaksi käyttäen skaalausta tai Windowsin omaa suurennuslasia.

Large Separator Cloud

Näin löydät kadonneen kursorin helposti

Windows sisältää sisäänrakennetun toiminnon jonka avulla kursorin ympärille ilmestyy animoitu ympyrä kun painat Ctrl -näppäintä.

Tämä ei kuitenkaan ole oletuksena päällä vaan se täytyy aktivoida hiiren lisäasetuksista. Voit avata lisäasetukset samoin kuten yllä näytetyissä osioissa ja valitse lisäasetuksista ’Osoittimen asetukset’ välilehti, samoin kuin hiiren liikkumisnopeuden muuttamisessa.

Hiiren osoittimen löytäminen

Lopuksi aktivoi alin valintalaatikko ja toiminto alkaa toimimaan. Voit kokeilla miltä kyseinen animaatio näyttää ensin, ja jos haluat sen aktiiviseen käyttöön, tallenna valinta painamalla OK-nappia.

Scroll to Top