Mikä fontti Fontin Tunnistus

Näin tunnistat fontin kuvasta tai netistä helposti

Jos olet miettinyt mistä löytäisit samankaltaisen fontin kuin jollain verkkosivulla tai kuvassa, onnistuu se nykyään yllättävän helposti.

Tarvitset vain kuvatiedoston jossa fontti näkyy, jonka saat helposti ottamalla kuvakaappauksen oikeasta alueesta ja lataamalla kuvan tekoälytunnistimeen.

Yleensä löydetyt fontit ovat kuitenkin maksullisia, joten teimme ohjeen jolla löydät hienoja ilmaisia fontteja Windowsille.

Large Separator Cloud

Ota ensin sopiva kuvakaappaus tekstistä

Jotta voit tunnistaa mikä fontti on kyseessä, täytyy siitä ensin saada hyvä kuvakaappaus, jossa on vain kyseisen fonttityypin tekstiä.

Voit tarkistaa kuvakaappaus ohjeestamme kuinka ottaa näyttökuvia tehokkaasti, mutta helpoiten tämä onnistuu kun painat Windows + Shift + S näppäinyhdistelmää.

Raahaa sopiva alue haluamasi tekstin ympärille ja tallenna kuva vaikkapa työpöydällesi josta löydät sen helposti.

YouTube font

Otimme esimerkkiä varten kuvakaappauksen YouTuben logosta, jossa on myös hieman muitakin fontteja mukana jotta voimme esitellä fontin tunnistamistyökalun toiminnallisuuden.

Large Separator Cloud

Lataa kuva fontin tunnistajaan

Netistä löytyy useita todella tehokkaita työkaluja jotka tunnistavat fontteja kuvista täysin ilmaiseksi, mutta kaikki palauttavat hieman eri fontteja eri hinnoin. Kaikki sivustot toimivat kuitenkin melkeinpä identtisellä käyttöliittymällä, joten useampia käyttöohjeita et tarvitse.

Kannatta ajaa haluamasi tunnistukset läpi kaikista työkaluista jotta löydät parhaan näköisen fontin parhaaseen hintaan.

Suosittelemme käyttämään FontSquirrel -sivustoa, sillä se vertailee tuloksia neljältä eri fontintunnistussivustolta, ja tuotti mielestämme aina parhaat tulokset. Kyseinen sivusto käyttää Fontspringin tunnistustyökalua, mutta osaa yhdistää hakutulokset muiltakin sivuilta.

Lataa ensin kuvasi työkaluun klikkaamalla ’Upload Image’ -painiketta. Näet nyt punaiset laatikot niiden kohtien ympärillä jossa työkalu olettaa löytävänsä tekstiä.

Vedä ulommaisen sinisen laatikon reunukset haluamasi osion ympärille. Suosittelemme pienentämään alueen niin pienelle alueelle kuin mahdollista parhaiden tulosten saamiseksi.

Esimerkissämme haluamme etsiä YouTube logon fontin, joten rajaamme myös logon ja pienen ’FI’ tekstin pois.

Klikkaa lopuksi ’Matcherate It!’ nappia jotta saat listan löydetyistä fonteista alle.

Vaikka listalle tuli pitkä lista maksullisia fontteja, löytyi mukaan myös yksi sopiva ilmainenkin fontti.

Löydetyt ilmaiset fontit
Large Separator Cloud

Fontintunnistamistyökalut vertailtu

Vertasimme alle vielä erikseen löytämämme fontintunnistusohjelmat ja ajoimme saman yllä nähdyn YouTube logon kaikista läpi. Taulukosta näet jokaisella työkalulla löydettyjen fonttien määrät, löytyikö yhtäkään ilmaista tulosta ja yleiset hintavertailut. Kokosimme myös kattavan listan ilmaisista käsinkirjoitetuista ja kaunofonteista joita voit käyttää missä tahansa projektissa.

SivustoTulosten määräLöytyikö ilmaisia?Halvin maksullinen fontti
(joka myös näyttää samalta)
Font Squirrel12Kyllä$12.00
Fontspring1Ei$35.00
WhatTheFont50+Ei€15.99
WhatFontIs60+KylläHinnat piilotettu
Scroll to Top