HEIC tiedoston avaaminen

Mikä on HEIC-tiedosto ja miten se avataan? (2024)

HEIC eli High Efficiency Image Container on Applen oma tiedostomuoto kuville jotka hyödyntävät useampaa kameraa tai live-kuvia, jotta ne voidaan tallentaa yhteen, tehokkaasti pakattuun kuvatiedostoon.

HEIC kuvat ovat korkeampilaatuisia ja silti pienempikokoisia kuin vaikkapa JPEG kuvat sillä ne käyttävät tunnettua HEVC-pakkausalgoritmia tilan säästämiseen, ja näin ne vievätkin vain noin puolet JPEG kuvan vaatimasta tallennustilasta.

Yksi tärkeistä ominaisuuksista tilan säästämisen kannalta on että yksi HEIC-tiedosto voi sisältää useamman kuvan ja jopa alkuperäisen ja muokatun version samasta kuvasta jotta voit palauttaa mahdolliset muutokset takaisiin alkuperäiseen.

Jos käytät Applen MacOS tai iOS laitteita, onnistuu helposti millä tahansa kuvankäsittelyohjelmalla, mutta Windowsilla täytyy ladata yhteensopivuustiedostoja jotta kyseisen formaatin voi avata tai tallentaa vaikkapa Photoshopissa.

Large Separator Cloud

Näin avaat HEIC-tiedoston Windowsilla

Microsoft ei tue käyttöjärjestelmissään HEIC-tiedostoja automaattisesti, vaan ne vaativat laajennusten lataamisen jotta tiedostoja voi avata tai tallentaa.

Voit koittaa hakea Microsoftin viralliset laajennukset Microsoft Storesta ’HEIC’ hakusanalla, mutta nämä laajennukset ovat kuitenkin täysin surkeita eivätkä toimi suurimmalla osalla käyttäjistä.

Lataa HEIC laajennus

Kirsikkana kakun päällä Microsoft pyytää euron maksua videotoiston mahdollistavasta laajennuksesta joka ei arvosteluiden perusteella edes toimi.

Tämän takia täytyykin ladata erillinen ilmainen ohjelma jolla HEIC -kuvia voi tarkastella ja konvertoida JPEG muotoon.

Paras ilmainen ohjelma tähän tarkoitukseen lienee CopyTrans, joka on täysin ilmainen yksityiskäyttöön ja mahdollistaa helpon katselun ja konversiotyökalut.

Harmillisesti ohjelman lataaminen vaatii toimivan sähköpostin johon latauslinkki lähetetään, mutta tämä on pieni vaiva mainiosta ilmaisohjelmasta.

Ohjelma ei sisällä varsinaista käyttöliittymää, mutta asennuksen jälkeen sinun pitäisi pystyä näkemään esikatselu-ikoni HEIC-kuvista resurssienhallinnassa ja myös katsella kuvia Windowsin valokuvaohjelmalla.

Jos Windowsin ohjelma silti valittelee lisäosien puutteesta, voit avata kuvat vanhemmalla versiolla jossa kuvien katselu toimii paremmin. Tämä onnistuu painamalla HEIC-kuvasta oikealla hiirenpainikkeella ja valitsemalla Avaa sovelluksessa > Windowsin valokuvien katselu.

Avaa Heic Tiedosto Sovelluksessa

Yllä olevan kuvan esikatseluikonikin näkyy nyt CopyTransin asennuksen jälkeen, mitä ei Windowsin laajennuksilla saanut näkyviin.

Large Separator Cloud

Konvertoi HEIC-kuva JPEG muotoon

Jos haluat konvertoida HEIC-kuvan JPEG muotoon, voit tehdä senkin yllä mainitun CopyTrans työkalun avulla.

Tämä onnistuu klikkaamalla haluamaasi kuvaa resurssienhallinnassa oikealla hiirenpainikkeella ja valitsemalla ’Convert to JPEG with CopyTrans’ valikon yläreunasta.

Tämä luo kopion vanhasta kuvasta JPEG formaatissa samaan kansioon, samalla nimellä, mutta ei tietenkään poista alkuperäistä HEIC-tiedostoa.

Konvertoi HEIC kuva JPEG muotoon

Jos käytät Windows 11:sta etkä näe kyseistä valintaa valikossa, klikkaa ensin samaisen valikon alareunasta ’Näytä enemmän vaihtoehtoja’ jolloin vaihtoehdon pitäisi ilmestyä.

Jos et kuitenkaan halua ladata kyseistä ohjelmaa, onnistuu kuvien muuntaminen formaatista toiseen myös helposti verkossa.

Tätä varten löytyy esimerkiksi oma suosikkimme HEICtoJPEG.com sivusto, johon voi kätevästi ladata jopa 5 HEIC muotoista kuvaa samanaikaisesti ja sivusto muuntaa ne omilla palvelimillaan JPEG muotoon.

Lataa konvertoidut HEIC kuvat

Voit sitten ladata konvertoidut kuvasi klikkaamalla ’Download JPEG’ -linkkiä tulossivulla.

Scroll to Top