Windows God Mode Folder Feature

Näin saat tehokkaamman ohjauspaneelin käyttöön Windowsilla

Windows 10 ja 11 sisältää hyödyllisen piilotetun kansion joka tunnetaan käyttäjien keskuudessa nimellä ’Godmode Folder’ eli Jumalkansio.

Todellisuudessa se on linkki ikkunaan joka sisältää pikakuvakkeita noin 200:aan työkaluun ja toimintoon joilla voit muokata ja parannella Windowsin ja oheislaitteidesi toiminnallisuutta.

Kaikki työkalut jotka tästä kansiosta löytyy, voit myös löytää Windowsista normaalin hakutoiminnon kautta, mutta tämä kansio kerää ne kaikki yhteen kätevään paikkaan helpottaakseen niiden löytämistä. Oikean termin muistaminen tarkempaa hakua varten onkin muuten varsin hankalaa.

Toinen syy miksi tämä tehokkaampi ohjauspaneeli on niin kätevä, on se että kaikilla työkaluilla on hyvin selkeät yksinkertaistetut kuvaukset joista tavallinen tallaajakin helposti ymmärtää mitä milläkin toiminnolla voi tehdä.

Large Separator Cloud

Miten avata tehokkaampi ohjauspaneeli

Tätä kansiota ei voi löytää normaalisti haun kautta kuten muut Windowsin toiminnallisuudet, jonka takia tämän kansion olemassaolosta ei moni ole tietoinen.

Ensin täytyy luoda uusi tyhjä kansio minne tahansa, josta sitten haluat avata uuden ohjauspaneelisi.

Tehdäksesi tämän, navigoi ensin haluamaasi sijaintiin ja klikkaa oikealla hiirenpainikkeella kansion sisällä ja valitse valikosta Uusi > Kansio. Saman voi tehdä nopeammin painamalla Ctrl + Shift + N näppäinyhdistelmää.

Luo uusi kansio

Klikkaa uutta kansiotasi ja paina F2 näppäintä nimetäksesi kansion uudelleen.

Kopioi alla oleva tekstinpätkä kansion nimeksi ja paina Enteriä tallentaaksesi nimen:

.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Muista kopioida alussa oleva piste mukaan, muuten kansiolle ei tapahdu mitään.

Ohjauspaneeli ikoni

Jos kopioit nimen oikein, kansion ikonin pitäisi muuttua ylllä olevaksi siniseksi kuvakkeeksi ja kansion nimen pitäisi kadota.

Windowsin aikaisemmissa versioissa tälle kansiolle pystyi lisäämään haluamansa nimen kirjoittamalla sen yllämainitun pisteen eteen, mutta tämä toiminnallisuus poistettiin tarkoituksellisesti myöhemmässä Windows päivityksessä.

Kansiolle on mahdollista kuitenkin lisätä nimi hyödyntäen pikakuvaketta, jonka selitämme seuraavassa osiossa.

Voit nyt avata uuden ohjauspaneelisi tuplaklikkaamalla uutta kuvaketta.

Tehokkaampi Ohjauspaneeli Godmode Folder

Voit myös muuttaa kansioiden asettelun selkeämmäksi avaamalla kansion yläreunasta ’Näytä’ -välilehti ja valitse sieltä ’Sisältö’. Näin kansio jakautuu käteviin kategorioihin joita voi availla.

Large Separator Cloud

Näin nimeät kansion ja vaihdat sen kuvakkeen

Kuten aikaisemmin mainittu, kansion pystyi ennen nimeämään kirjoittamalla mitä tahansa kansio-koodin alkuun, mutta tämä ominaisuus poistettiin.

Nyt kansion voi kuitenkin nimetä ja sen kuvakkeen vaihtaa haluamakseen luomalla erityisen pikakuvakkeen. Tämä mahdollistaa myös kansion kiinnittämisen työkalupalkkiin helpompaa avausta varten.

Klikkaa ensimmäisenä haluamastasi kansiosta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Uusi > Pikakuvake.

Kun pikakuvakkeen luonti-ikkuna avautuu, kopioi alla oleva tekstirivi ’Kirjoita kohteen sijainti’ -tekstikenttään.

%windir%\explorer.exe shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Tämä luo tarvittavan toiminnallisuuden pikakuvakkeelle. Siirry sitten seuraavaan ikkunaan johon voit kirjoittaa haluamasi nimen kansiolle.

Uuden pikakuvakkeesi pitäisi nyt avata Godmode-kansio ja olla nimetty haluamallasi tavalla. Harmillisesti kansion kuvake on nyt tylsä normaali kansio, joten muutetaan sekin kiinnostavammaksi.


Vaihda kansion ikoni / kuvake Windowsilla

Vaihtaaksesi uuden kansion ikonin mielenkiintoisemmaksi, klikkaa kansiota oikealla hiirennapilla ja valitse ’Ominaisuudet’ ja paina avautuneesta ikkunasta ’Vaihda kuvake…’ -painiketta.

Vaihda kansion kuvake

Avautuvassa ikkunassa näkyy vain muutama surkea ikoni, mutta onneksi Windowsin syövereissä on muutama asiallisemman näköinenkin kuvake. Löytääksesi nämä kuvakkeet, klikkaa ’Selaa…’ nappia ja navigoi seuraavaan polkuun: C:\Windows\System32\imageres.dll

Kyseinen DLL sisältää paljon erilaisia kuvakkeita ja niistä pitäisi löytyä jokin mielenkiintoinen kuvake. Voit myös etsiä netistä lisää .ico loppuisia kuvia joita voi myös käyttää ikoneina. Voit myös konvertoida omia kuviasi ikoneiksi vaikkapa ICO Convert -sivustolla.

Lisää Kansion Ikoneita Windowsille

Tallenna valitsemasi ikoni painamalla OK:ta molemmista ikkunoista.

Nyt kansiosi näyttää hyvältä, mutta kiinnitetään se vielä työkalupalkkiin jotta pääsemme siihen käsiksi mistä vain nopeasti.

Kiinnittääksesi kansion Windowsin työkalupalkkiin, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin raahata kansio työkalupalkin päälle.

Kiinnitä kansio työkalupalkkiin

Tämä ei toimi normaalille ohjauspaneelikansiolle, mutta jos loit kansion mainitulla pikakuvake-tekniikalla, onnistuu sen kiinnittäminen ongelmitta.

Jos kiinnität kuvakkeen työkalupalkkiin, voit myös poistaa kuvakkeen työpöydältäsi ja se silti jatkaa toimintaa työkalupalkin kautta.

Scroll to Top