Magnet linkki torrent

Mikä on Magnet-linkki ja miten sitä käytetään? (Torrent)

Magnet-linkit ovat saattaneet tulla tutuksi jos olet lataillut tiedostoja vertaisverkosta. Magent-linkki on periaatteessa pelkkä pitkä hyperlinkki joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot jotka tavallinen torrent-tiedosto sisältäisi.

Magnet-linkki luotiin korvaamaan vanhat torrent-tiedostot ja sen avulla voi ladata kaiken tarpeellisen metadatan jonka torrent-ohjelmisto vaatii tiedostojen lataamiseen. Nyt torrent sivustonjenkaan ei periaatteessa tarvitsisi tallentaa turhia torrent-tiedostoja palvelimilleen, vaikka suurin osa näin silti tekee.

Tarkista listamme parhaista torrent sivustoista joista moni myös sisältää magnet-linkit kaikille torrenteilleen.

Large Separator Cloud

Miten Magnet-linkkiä voi käyttää?

Useimmiten magnet-linkin käyttö vaatii pelkän klikkauksen, jonka jälkeen selaimesi yrittää avata sen oletus torrent-ohjelmallasi.

Jos selain ei tunnista sopivaa ohjelmaa, täytyy sellainen ensin ladata ja asentaa tietokoneellesi jotta selain voi sen löytää. Hyviä ohjelmia tähän tarkoitukseen ovat esimerkiksi qBittorrent ja Deluge.

Kun olet asentanut jonkin torrent ohjelmiston, esimerkiksi Brave-selain hyödyntää WebTorrent käyttöliittymää avaamalla magnet linkin suoraan selaimeen.

Magnet linkin avaus selaimessa

Jotkut muutkin ohjelmistot kuten uTorrent sisältävät kätevän web-näkymän jolloin erillisiä ohjelmia ei tarvitse avata välissä

Torrent ohjelmistot tallentavat magnet linkin tiedot jotta linkkiä ei tarvitse enää tulevaisuudessa ja kaikki turhat jäänteet katoavat järjestelmältäsi kun poistat ladatut tiedostot.

Large Separator Cloud

Onko Magnet-linkki turvallisempi?

Magnet-linkki tai tavallinen torrent-tiedosto toimivat samalla periaatteella eikä kumpikaan niistä ole toistaan vaarallisempi, mutta niiden avulla ladatut tiedostot voivat olla haitallisia.

Magnet-linkin käyttäminen vain nopeuttaa prosessia ja välttää tarpeen erillisen tiedoston lataamiselle.

Suosittelemme silti aina tarkistamaan tiedostojen lataajan luotettavuuden ja torrentin kommentit jotta vältyt lataamasta haitallisia tiedostoja.

Kannattaa myös aina käyttää VPN-yhteyttä ladatessasi torrentteja, jotta palveluntarjoajat eivät pääse turhaan valvomaan liikennettäsi.

Kannattaa myös varmistaa että virustentorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla ja käynnissä jos satut vahingossa lataamaan ongelmallisen tiedoston.

Scroll to Top